Novosti

03/08/2016

Grad Pula u pulske vrtiće ulaže preko 750 tisuća kuna

Pulski gradonačelnik Boris Miletić obišao je danas radove na adaptaciji novih prostora dječjeg vrtića Rin Tin Tin na Usponu sv. Stjepana koji će po okončanju radova i početku nove pedagoške godine nositi naziv Rin Tin Tin - Giardini. Riječ o pola milijuna kuna vrijednim radovima kojima je obuhvaćena obnova unutrašnjosti zgrade, velikog dnevnog boravka, sanitarnih čvorova, međukomunikacijskih prostora te velikog dvorišta koje će koristiti zajedno s djecom iz centralne zgrade na Glavićevom usponu. Značajna sredstva ulažu se i za nadopunu didaktičkog materijala, opreme i namještaja, posebice za jasličku skupinu koja će biti cjelokupno opremljena.

"Zbilja mi je drago vidjeti da radovi napreduju onako kako je prvotno i zamišljeno. Ovakvi radovi tijekom ljetnih mjeseci nisu novina već je postao običaj kako bi predškolarci spremno dočekali novu pedagošku godinu. Ovi su radovi vrijedni nešto više od 550 tisuća kuna, a ako tome pribrojimo vrijednost radova u ostalim gradskih vrtićima, dolazimo do iznosa od 750 tisuća kuna uloženih u podizanje kvalitete predškolskog odgoja. Vjerujem da će roditelji biti zadovoljni i želio bih se posebno zahvaliti vrijednim radnicima koji neumorno rade kako bi zgrada bila sprema na vrijeme", kazao je Miletić.

Ravnateljica dječjeg vrtića Rin Tin Tin Tamara Brussich napomenula je kako su prije početka adaptacije zgradu koristili mališani Dječjeg vrtića Pužići te kako će u njoj sada boraviti djeca iz postojećih područnih skupina talijanskih vrtića Calimero, Tutti, Mondo Bimbo i Cip& Ciop. "Po provedenim upisima posljednjih nekoliko godina, utvrđena je potreba za dodatnim smještajem djece jasličke dobne skupine, stoga će se Cip&Ciop ovom prilikom preoblikovati u jasličku skupinu", kazala je Brussich.

Izvođač radova je tvrtka Final decor d.o.o. iz Pule, a prema planu radovi bi trebali biti okončani do početka rujna.