Novosti

09/08/2016

Jazzistra orkestar vraća se u ljetnom izdanju

Jedini istarski orkestar sastavljen od profesionalnih jazz glazbenika Jazzistra orkestar održat će dva ljetna koncerta u Puli i to 13. kolovoza na pulskoj Rivi (Riječki gat) te 21. kolovoza na Kaštelu.

Prvi koncert, pod nazivomIstramental,prikazat će istarsku tradicionalnu glazbu u novom, kreativnom ruhu aranžmana samih članova Orkestra. Početak koncerta predviđen je za 21.00 sat.

Atomic Jazzistranaziv je drugog po redu koncerta koji će se održati u nedjelju, 21. kolovoza u 21.00 sat, a koji donosi popularne pjesme Atomskog skloništa u jazz swing obradama. Tako će hitovi poput Za ljubav treba imat'dušu, Pomorac sam majko ili Žuti kišobran zazvučati u posve novom glazbenom kontekstu. Gost Jazzistra orkestra bit će pjevač Ervin Baučić kojemu je povjeren izazovan zadatak neobične interpretacije glazbe legendarne pulske rock skupine.

Cijena ulaznice iznosi 40,00 kuna, a ulaznice se mogu kupiti na mjestu održavanja koncerta, dva sata prije početka.

Naime, Jazzistra orkestar nastao je prije dvije godine nakon što su najbolji istarski jazz glazbenici okupljeni u Udrugu jazz glazbenika Istre održali su svoj prvi koncert u rasprodanom Istarskom narodnom kazalištu. Ideja osnivanja profesionalnog big banda u Puli, koji bi okupio istarske jazzeredalje se razvija. Na inicijativu Branka Sterpina, predsjednika Udruge jazz glazbenika Istre, Jazzistra orkestar održao je i u 2015. koncert u dvorani Zajednice Talijana u Puli, a sada su na redu dva ljetna koncerta.