Novosti

10/08/2016

Gradonačelnik Boris Miletić nagradio najuspješnije pulske maturante

Danas je u pulskoj Komunalnoj palači održan prijem najuspješnijih pulskih maturanata u protekloj školskoj godini Gradonačelnik Pule Boris Miletić ovom je prilikom najuspješnijim maturantima čestitao na uspjehu, a za njihov trud u prošloj godini nagrađeni su tabletima.

"Obzirom na europsko okruženje, u Istri moramo težiti izvrsnosti. Ulagati u vlastito znanje najvrijednija je dugoročna investicija u životu mladih ljudi, a diploma možda ne garantira trenutni uspjeh, no svakako je ključ uz kojeg je mnogo lakše proći određena vrata na putu prema uspjehu. Nalazimo se na prekretnici u samome srcu Europe s kojom smo cestovno i zračno odlično povezani i koji nam jamči daljnji gospodarski uspjeh. Vjerujem da ćete i vi svojim znanjem, sposobnostima i vještinama nastaviti poboljšavati uvjete i životni standard svih naših građana te da ćete u velikoj mjeri utjecati na zajedničko kreiranje našeg grada kao mjesta još ugodnijeg za život. Čestitam vam od srca na ovom velikom uspjehu", poručio je Miletić maturantima.

Pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović pridružila se čestitkama maturantima nakon čega im je, zajedno s gradonačelnikom Miletićem uručila i prigodne darove. 

Najbolji pulski maturanti za školsku godinu 2015./2016. su: Amber Čengić iz Škole za turizam i ugostiteljstvo, Indi Bibić Kostić iz Strukovne škole, Alen Obrovac it Industrijsko-obrtničke škole, Mihaela Tanković iz Medicinske škole, Marko Bratović iz Tehničke škole, Marco Fracarro iz Gimnazije, Laura Šverko iz Škole Dante Alighieri, Gianna Buršić iz Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, Niko Travica iz Ekonomske škole, Mila Vrbanić iz Privatne škole Jurja Dobrila i Valentina Matejčić iz Škole za odgoj i obrazovanje.