Novosti

11/08/2016

Parni valjak prvi put u pulskoj Areni

U hotelu Park Plaza Histria održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen veliki koncertni spektakl grupe Parni valjak koji će u petak navečer u 21 sat održati svoj prvi samostalni koncert u Areni čime će obilježiti veliko finale turneje "40 godina".

Pulski gradonačelnik Boris Miletić članovima benda čestitao je sretnu obljetnicu te je istaknuo kako će koncert biti još jedan vrhunski glazbeni događaj i večer za uživanje i pamćenje. "Pula je rokerski grad jer ima tu dušu i zbilja jedva čekam koncert. Ove godine imamo sjajnu koncertnu sezonu i vjerujem da će i ovaj koncert nadmašitit sva očekivanja", kazao je Miletić.

Gitarist i autor pjesama Husein Hasanefendić Hus kazao je da je velika čast i odgovornost svirati u Areni iako su do sada imali prilike nastupati ovdje u raznim kombinacijama a ovo će biti njihov prvi samostalni koncert u amfiteatru. "Koncert se zove "2 u 1" jer je to presjek pjesama, u akustičnoj i električnoj izvedbi, a repertoar za Pulu je prilično opširan iako će uvijek netko primijetiti da nešto nije odsvirano", istaknuo je Hus.

Kako je +rečeno, ulaznice se odlično prodaju i Arena je skoro rasprodana, a još jedan kontigent ulaznica od 150 kuna bit će pušten na dan koncerta koji će se sastojati od dva dijela, akustičnog i električnog no članovi benda nisu htjeli otkriti detalje. Zna se samo da u Pulu stiže šest šlepera opreme iz Zagreba. Također, imat će i pratnju, gudače te saksofonistu Igora Geržinu. Kao predgrupa Parnom Valjku nastupit će grupa Buđenje koja na binu izlazi u 20.15 i svirat će do 20.45 sati, a Valjak bi trebao početi svirati najkasnije u 21.20 sati.