Novosti

11/08/2016

Genijalan dječji i odličan dokumentarni film zaključuju program P.S. Pula

Nakon tjedna prikazivanja napetih trilera, opuštajućih komedija, drama i akcija, program P.S. Pula,  u petak 12. kolovoza, zaključuju dva vrhunska filmska naslova; film za djecu "Čarobna kupka Doktora Proktora" i višestruko nagrađivani dokumentarac "Filharmonija s deponija".

Iz pera trenutno najpoznatijeg norveškog pisca, Jo Nesbà¸a, stiže ekranizacija dugo očekivanog nastavka urnebesnog "Prdopraha Doktora Proktora". Šašavi doktor ovaj je put odlučio putovati kroz vrijeme, no naum da izmijeni tijek povijesti neće uspjeti bez doktorovih asistenata - Lise i Mrve. Film, u trajanju od 95 minuta, je sinkroniziran na hrvatski jezik i prikazati će se s početkom u 21:00 sat.

Dokumentarni film "Filharmonija s deponija" donosi nevjerojatnu priču o skupini mladih koji sviraju instrumente izrađene od smeća. Paragvajski glazbenici, poznati pod nazivom Reciklirani orkestar, od početka nastupanja prije devet godina do danas pridonijeli su  razvoju siromašne zajednice a voljom, entuzijazmom i skromnošću oduševili mnoge svjetske glazbenike s kojima su zajedno nastupali.

Posljednja je filmska večer posvećena obiteljskom druženju uz film kako bi i najmlađi mogli uživati u Filmu pod zvijezdama na Kaštelu, no svakako i najava skorašnjeg programa namijenjenog isključivo njima - Pulice u kaputu. Da je ovo tek kratki pozdrav nezamjenjivoj vjernoj publici potvrđuju organizacijske i programske pripreme u tijeku, a prikazivanje filmova se odmah nastavlja u Kinu Valli, i to već od subote, 13. kolovoza megahitom "Odred otpisanih".