Novosti

16/08/2016

Nagrađivane Teranke na prijemu kod gradonačelnika Pule

Gradonačelnik Pule Boris Miletić danas je u prostorijama Komunalne palače primio članice ženske klape Teranke koje su na nedavno održanom 50. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu u finalu osvojile brončani štit grada Omiša.

Čestitke na ovom velikom uspjehu te na  brojnim ostvarenim priznanjima i nagradama uputio je gradonačelnik Pule. "Vi ovim zavidnim rezultatima pišete jednu pozitivnu priču naše Pule, grada koji se može pohvaliti brojnim mladim talentima" naglasio je Miletić pritom se zahvalivši članicama što kroz klapsku pjesmu promoviraju tradicijske vrijednosti i bogatstva Pule i Istre. 

Članice klape ovom su se prilikom zahvalile na prijemu te na potpori koju im Grad već dugi niz godina pruža. Kazale su kako ih očekuju brojne smotre i nastupi među kojima su izdvojile onaj skorašnji na Forumu, 25. kolovoza.

Klapa Teranke ovog ljeta sudjelovala je i na 2. festivalu "Omišljanska rozeta" gdje su u konkurenciji 11 ženskih klapa osvojile treće mjesto žirija. Na istom festivalu Terankama je dodijeljena i nagrada koju su voditelji i članovi klapa birali međusobno "Petar Štropin", na koju su one izuzetno ponosne. Također, klapa je okrunjena i s nagradom publike "Bura" te drugim mjestom stručnog žirija na 3. Festivalu klapske pisme u Posušju.

Žensku klapu Teranke čini osam članica, Valentina Jurič, Gordana Žgomba, Morena Peruško Butorac, Melanie Andrić Vurušić, Kristina Puh Leko, Jadranka Celić Bernaz, Diana Mirković i Denisa Mravičić, a umjetnički voditelj je Danijel Dražić. Od 2002. godine, od kada djeluju, pa sve do sada održale su preko 200 nastupa diljem Hrvatske i sudjelovale na raznim festivalima te natjecanjima klapske pjesme. U svom repertoaru članice njeguju dalmatinske klapske pjesme, istarsku pjesmu, gospel, obrade popularnih skladbi i evergreena kao umjetničke kompozicije modernijih sadržaja.