Novosti

16/08/2016

Za obnovu osnovnih škola Grad Pula ove godine izdvaja 2,2 milijuna kuna

Pulski gradonačelnik Boris Miletić obišao je danas radove na adaptaciji i rekonstrukciji osnovne škole Centar vrijedne gotovo milijun kuna. Radovima je obuhvaćena nadogradnja i adaptacija kuhinje s blagovaonicom i pomoćnim prostorijama, a prema planovima, radovi bi trebali biti okončani do početka nove školske godine.

"Svakog ljeta vrijeme školskih praznika koristimo kako bi ulagali u naše osnovne škole kojima je osnivač Grad Pula. Ove godine ćemo uložiti preko 2,2 milijuna kuna za obnovu škola i podizanje školskog standarda u svim pulskim školama. U školi Centar radovi su zaista vrijedni, gotovo milijun kuna i  drago mi je što će osnovnoškolci ubuduće moći jesti kuhani obrok što je puno zdravije i kvalitetnije rješenje za prehranu naše djece", rekao je Miletić zahvalivši i vrijednim radnicima na njihovom doprinosu u izgradnji.

Zadovoljstvo dosadašnjim dijelom radova iskazale su i pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović i ravnateljica škole Melita Milić koja je pojasnila da su radovi započeli 27. srpnja ,a trenutno se izvode građevinski radovi na prilagođavanju buduće prostorije same kuhinje i popratnih prostorija. "Posebno mi je drago što će zahvaljujući Gradu od ove školske godine jedan razred prvašića nastavu pratiti uz pomoć iPad-a za što smo dobili suglasnost samih roditelja i to će za njih biti jedan novi način učenja koji se već uvelike provodi u Europi", istaknula je ravnateljica.

Nadogradnja i adaptacija kuhinje sa blagovaonicom i pomoćnim prostorijama površine je 213,58 m2. Rekonstrukcijom je predviđeno preuređenje dijela prizemlja, južni krak kojim bi se obuhvartile prostorije kuhinje, blagovaonice, pomoćni prostori sanitarija i garderoba uz sjeverni zid južnog kraka i spremište uz dvoranu u centralnom dijelu prizemlja, ulazni hall južnog tlocrtnog kraka i nadogradnja u razini 1. kata školske zgrade. Izvođač radova je GIT-Varaždin d.o.o., a točan iznos radova je 935.751,25 kn. Nakon navedenih radova opremit će se kuhinja i blagovaona, a vrijednost opreme iznosi 214,266,25 kuna.

Osim radova na adaptaciji škole Centar vrijednih milijun kuna , trenutno se provode i radovi na rekonstrukciji elektroinstalacija u osnovnoj školi Tone Peruško. Adaptacija ulaza i same kuhinje provodi se u školi Kaštanjer, dok se u osnovnoj školi Vidikovac uređuju učionice i saniraju zidovi. Pored toga, u osnovnoj školi Monte Zaro trenutno je u tijeku nabava tablet računala za potrebe uvođenja e-Dnevnika.