Novosti

18/08/2016

Pula domaćin prvog Međunarodnog festivala klasične glazbe

Od 22. do 27. kolovoza ove godine grad Pula bit će domaćin prvog Međunarodnog festivala klasične glazbe, čime će se najveći istarski grad priključiti ostalim europskim prijestolnicama u svjetskom obilježavanju obljetnice rođenja i smrti tog glazbenog velikana klsaične glazbe W. A. Mozarta.

Cilj Festivala jest lišiti klasičnu glazbu okova "uštogljenosti", približiti glazbenike publici i predstaviti ih na jedan opušteniji i humorističniji način. Dosad "ozbiljna" glazba, pretežito svirana u prestižnim koncertnim dvoranama, postaje opuštenija i zaigrana  - rasprostranjuje se po različitim pulskim lokacijama, integrira se među ljude i dolazi ususret svim građanima; ljubiteljima klasike, ali i slučajnim prolaznicima u nadi da će zadobiti njihovu pažnju i pobuditi njihov interes.

Organizator Festivala je Istarski Kulturni Sabor (IKS) koji će četverodnevnim ciklusom koncerata klasične glazbe, pristup ozbiljnoj glazni učiniti drugačijim, modernijim i pristupačnijim. Posjetitelji će moći uživati na koncertima: mozartology, mozartisInLove, mozartification i šestosatnom  koncertu mozartmarathone na kojima će se nuditi (pre)fini glazbeni zalogajčići, razgovori s umjetnicima, neočekivane glazbene kombinacije, divni ambijenti, kreativna atmosfera, puno smijeha i još brojna druga iznenađenja. Nezaboravno glazbeno druženje priuštit će i profesionalni umjetnici iz SAD-a, Rusije, Austrije, Slovenije, Srbije, Hrvatske i El Salvadora.

Za više informacija o ovoj manifestaciji, slobodno možete kontaktirati predsjednicu IKS-a i Umjetničku ravnateljicu Festivala Andreu Milohanić 091/570-6284, andrea.milohanic@gmail.com.