Novosti

19/08/2016

Grad u suradnji s Moto Clubom Twin Horn povećava broj parkirališnih mjesta za motocikle i skutere

Kako bi se u Puli osigurao dodatni broj parkirališnih mjesta za motocikle i skutere Grad Pula pokrenuo je postupak izrade prometnog projekta  kojim će se sustavno u širem gradskom centru,  gdje za to postoje prometno-tehnički uvjeti, obilježiti nova parkirališna mjesta za motocikle i skutere.

Svoj doprinos  u rješavanju pitanja legalnog parkiranja motocikala i skutera dat će i Moto Club Twin Horn prijedlogom lokaliteta za obilježavanje istih. Inicijativa Moto Cluba Twin Horn da aktivno sudjeluju u aktivnostima kojima će se dugoročnog riješiti problematika parkiranja motora od velike je koristi s obzirom da vozači motora najbolje znaju gdje postoje potrebe za parkiranjem motora.

Gradonačelnik Boris Miletić pohvalio je inicijativu Moto Cluba Twin Horn koja predstavlja bitnu stavku za izradu što kvalitetnijeg rješenja za parkiranje motocikala i skutera. "Grad je pokrenuo izradu prometnog projekta kako bi se sustavno riješilo pitanje parkiranja motocikala i skutera i iznimno mi je drago što će svoj  doprinos dati i sami motoristi. Takav vid suradnje potvrdit će kvalitetu projekta i doprinijeti da se što je više moguće zadovolje potrebe vozača motocikala i skutera." naglasio je Miletić.

Predsjednik Moto Cluba Twin Horn Edi Ljubić istaknuo je kako je Pula već dugi niz godina, velikim dijelom zahvaljujući i Moto Clubu koji u gradu djeluje više od dvadeset godina, poznata turistička moto destinacija što je razlog više za zajedničko rješavanje ovog pitanja. "Zadovoljan sam komunikacijom s Gradom i samim pristupom problematici. Vjerujem da će naš prijedlog biti od značajne pomoći kao i daljnja suradnja po predmetnoj temi." kazao je Ljubić, nakon održanog sastanka s predstavnicima Grada.

Inače, u gradu Puli za sada postoji 61 parkirališno mjesto za motocikle i skutere u najvećem obimu na lokacijama u užem centru grada: kod FINE šest, u Smareglinoj ulici pet, u Cisccutijevoj ulici osam, na parkiralištu u Flanatičkoj ulici jedno, na parkiralištu u Ulici Kašića Miošića osam, u Ulici Castropola četiri, te na novom parkiralištu Opće bolnice Pula  25 mjesta. Četiri mjesta za motocikle obilježena su na parkiralištu kod trgovačkog centra Kaufland.