Novosti

25/08/2016

U pulskoj Areni otvoreno peto izdanje Dimensions festivala

Nastupom kultne britanske skupine Massive Attack sinoć je u pulskoj Areni započelo peto izdanje Dimensions festivala koje je ponovno privuklo tisuće odlično raspoloženih, mahom mlađih posjetitelja iz cijelog svijeta. Sedam godina nakon posljednjeg nastupa u Hrvatskoj, karizmatični britanski glazbeni divovi Massive Attack u pulskoj su Areni održali svoj treći koncert kod nas, a deveteročlana skupina koju predvode stalni članovi i kreativne osi pionira trip-hopa Robert "˜"™3D" Del Naja i Grant "Daddy G" Marshall nastupali su najvećoj pozornici ikad postavljenoj u Areni.

Prije samog koncerta u hotelu Amfiteatar održano je prigodno okupljanje i kratka konferencija za novinare na kojoj je pulski gradonačelnik Boris Miletić zahvalio organizatorima na njihovoj inicijativi i trudu kojeg ulažu u cijeli projekt. "Zahvaljujući koncertima poput Dimensionsa i Outlooka Pula je postala prava festivalska destinacija koja svake godine pred kraj turističke sezone privlači na desetke tisuća posjetitelja. Drago mi je što se Pula pokazala dobrim domaćinom i vjerujem da ćemo i u godinama koje dolaze imati još mnogo kvalitetnih koncerata poput večerašnjeg", kazao je Miletić ujedno zaželivši svima ugodanu zabavu i dobar provod. Direktor Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić također je čestitao organizatorima i svima koji doprinose ovoj glazbenoj manifestaciji.

Nakon Arene, brojni posjetitelji iz različitih, uglavnom europskih zemalja, zaposjest će štinjansku tvrđavu Punta Christo, okolne plaže pa i brijunski akvatorij kako bi uživali u četverodnevnoj fešti probrane elektronske glazbe.