Novosti

01/09/2016

Pulski gradonačelnik svim mališanima zaželio sretnu pedagošku godinu

Povodom početka nove pedagoške godine pulski gradonačelnik Boris Miletić zajedno s pročelnicom upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvirom Krizmanić Marjanović i ravnateljicom Dječjeg vrtića Pula Marizom Kovačević posjetio je danas dječji vrtić Veruda.

S ciljem podizanja kvalitete boravka u samim objektima, tijekom ljetnih mjeseci u vrtiće o kojima skrbi Dječji vrtić Pula ukupno je utrošeno oko 100 tisuća kuna, od čega je 49 tisuća izdvojeno za izgradnju rampe za osobe s teškoćama u kretanju koja je postavljena u vrtiću Veruda.

Pulski gradonačelnik pozdravio je mališane kojima je danas bio prvi dan vrtića i zaželio im puno sretnih i bezbrižnih sati provedenih u vrtiću te im je poručio da uče i da se zabavljaju sa svojim novim prijateljima. "Svoj djeci u predškolskim ustanovama, kako Grada Pule tako i onih u vrtićima privatnih osnivača s kojima jako dobro surađujemo, želim uspješan početak pedagoške godine. Redovito ulažemo i poboljšavamo uvjete u našim vrtićima, a posebno mi je drago da su sva djeca koja su ispunila uvjete našla svoje mjesto i da nema liste čekanja. Time roditelji mogu biti bezbrižni, a djeca imaju zaista kvalitetne programe u svojim vrtićima", kazao je Miletić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Pula Mariza Kovačević kazala je kako Dječji vrtići Pula i Rin Tin Tin uvode novo radno vrije i to od 6,30 do 17,00 sati. "Produljenje rada od 30 minuta uveli smo na zahtjev samih roditelja te vjerujemo da ćemo time uvelike olakšati i pojednostaviti roditeljima odlazak i dolazak po dijete u vrtić", kazala je Kovačević i dodala da će se za tri područna vrtića Ribice, Mali zeleni i Zvončići o toj potrebi provesti anketa. Dodala je i to kako sva djeca u vrtiću imaju bogate programe, od folklora do stranih jezika i sportskih programa.

Od ostalih radova tijekom ljetnih mjeseci u vrtiću Veli Vrh, Veruda, Rožica i Monte Zaro ofarbane su i osvježene prostorije, a naručene su i nove sprave za igranje koje će tijekom rujna stići u vrtić Rožica, Kaštanjer i Veruda. Uzevši u obzir i radove obnove u dječjem vrtiću Rin in Tin, ukupno je u podizanje kvalitete predškolskog odgoja u pulskim vrtićima ove godine uloženo 750 tisuća kuna.