Novosti

01/09/2016

U Puli ovog vikenda pleše 200 plesača

Ovog vikenda, 2. i 3. rujna na pulskoj Portarati održat će se plesna manifestacija "Pula pleše" koju su na današnjoj konferenciji za medije najavili gradonačelnik Pule Boris Miletić, direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj te Karmen Radetikio iz Agencije Alphera.

"Izuzetno mi je drago što će se ova manifestacija, koja iz godine u godinu raste, po šesti puta održati u našem gradu" uvodno je naglasio Miletić koji je ovom prilikom pozvao sve građane Pule da posjete ovaj kvalitetan događaj koji predstavlja spoj promocije plesa, kao pozitivne i zdrave aktivnosti, i još jedne zanimljive turističke ponude. Riječ je o manifestaciji koja nije namijenjena samo turistima, već i građanima Pule, posebice školarcima koji na ovaj način mogu vidjeti što sve nude plesne udruge koje djeluju na području Pule.

"U dva dana trajanja manifestacije svoja plesna umijeća prezentirat će 12 plesnih udruga s preko 200 plesača" istaknula je Cinkopan Korotaj nadodavši kako će se kroz 50 točaka koje objedinjavaju šarolik dijapazon plesova predstaviti Plesni studio Zaro, Plesni centar Studio, Breakdance studio AB Original, Društvo Naša djeca Pula, KUD Tasa - Plesni studio Art Dance, UPBEAT, Irish Maiden - irski ples, Sence & Dance, Plesni studio Cool step, Plesni studio Rosso Latino, Plesni studio Infinity i Saltatrix. "Pula Pleše organizira se početkom rujna upravo kako bi školarcima prezentirale sve plesne mogućnosti te ih zaintrigiralo da za jednu od svojih izvanškolskih aktivnosti odaberu upravo ples" zaključila je Cinkopan Korotaj.

U ime idejnog začetnika ove manifestacije prisutnima se obratila Karmen Radetikio kazavši kako je ovaj događaj pokrenut s ciljem da okupi sve plesne udruge s područja Pule na jednom mjestu. "Plesne udruge tako imaju priliku prezentirati svoj cjelogodišnji rad te na taj način privući nove članove" pojasnila je Radetikio.

U petak program započinje u 19,30 sati nastupom plesača starijih od 12 godina, a u subotu Pula pleše u jutarnjem terminu od 10.30 sati kada nastupaju plesači do 12 godina te se nastavlja navečer od 19.00 sati kada ponovno nastupaju kategorije plesača starije od 12 godina. Organizatori ove manifestacije su TZ Pula, Grad Pula i Alphera.