Novosti

01/09/2016

Gradonačelnik Pule čestitao Uljanik plovidbi 30 godina postojanja

Gradonačelnik Pule Boris Miletić nazočio je danas u Hotelu Park Plaza Histria svečanoj proslavi 30. obljetnice osnutka društva Uljanik plovidbe. Tom je prigodom u ime Grada Pule primio posebno priznanje Uljanik plovidbe za potporu društvu u cijelom tridesetogodišnjem razdoblju te za provedene mjere vezane za podizanje pomorske orijentacije grada.

"Doista mi je drago što u našemu gradu imamo kvalitetno društveno odgovorno poduzeće koje pretežito zapošljava domaći kadar te koje svoju poslovnu politiku temelji na izvrsnosti" istaknuo je Miletić pritom nadodavši kako su upravo vizija, kontinuitet i ustrajnost uprave doprinijeli uspjesima Uljanik plovidbe. "Čestitam vam na izvrsnih trideset godina poslovanja te vam želim da vas i kroz buduće godine prati uspjeh" zaključno je kazao Miletić.

Prisutne uzvanike, među kojima su se našli ministar prometa Oleg Butković, ministar turizma Anton Kliman i načelnik Županijske uprave Istarske županije Valerio Drandić, pozdravio je direktor Uljanik Plovidbe Dragutin Pavletić. Ujedno se zahvalio svima koji su sudjelovali u izgradnji, stvaranju i razvoju Uljanik plovidbe u kompaniju kakva je danas. "Izuzetno sam ponosan što smo izrasli u brodara koji u svojoj floti broji 10 brodova" naglasio je direktor Uljanik Plovidbe koji je potom najavio da je cilj kompanije do 2023. godine udvostručiti i potpuno obnoviti flotu.

Naime, Uljanik plovidba nastala je 1. rujna 1986. godine unutar brodograđevne industrije Uljanik, kao privremeno rješenje u trenutku velike krize u pomorskome svijetu. Ovaj istarski brodar danas posjeduje flotu od 10 brodova, a u zadnjem desetljeću za gradnju svojih brodova, i to sve u Hrvatskim brodogradilištima, izdvojio je oko 350 milijuna dolara. Uljanik plovidba poznata je po tome što zapošljava pomorce prvenstveno iz Istre i Primorja, što će i u budućnosti nastaviti činiti.