Novosti

06/09/2016

Gradonačelnik Boris Miletić čestitao Jeleni Vuković na osvojenom zlatu

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je danas hrvatsku paraolimpijku Jelenu Vuković koja je na nedavno završenom Otvorenom atletskom prvenstvu Njemačke u bacanju kugle s daljinom 7,26 metara osvojila zlatnu medalju.

"Jelena je primjer kako ljdi koji imaju vjeru u sebe i koji su doista uporni mogu ostvariti odlične, svjetske rezultate", kazao je Miletić čestitavši Jeleni na svim dosadašnjim sportskim i životnim uspjesima.

 Jelena je zbog ozljede sa sportskih terena izostala tri godine da bi u svibnju ove godine, prije natjecanja u Njemačkoj, nastupila na Otvorenom prvenstvu Hrvatske i Državnom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom u Varaždinu i postavila dva nova hrvatska rekorda.

"Za natjecanje u Berlinu nismo ni imali sredstva, a otišli smo zahvaljujući Gradu Puli i Istarskoj županiji koji su pokrili troškove i zato im veliko hvala. Nije bilo lako ni na samom natjecanju. Prije polaska ukradeno nam je postolje koje smo uspjeli izraditi u zadnji čas. Nakon 16 sati vožnje, na natjecanje smo stigli izmoreni. Kategorizacija je isto prošla jako loše, a na sam dan bacanja suci nisu znali postaviti postolje, a meni je sudac prijetio diskvalifikacijom jer mi je vrijeme za postavljanje postolja isteklo. No unatoč svemu, uspjela sam osvojiti zlatnu medalju i jako sam ponosna zbog toga", kazala je naša paraolimpijka.

Na istom Prvenstvu Jelena je osim zlatne medalje u bacanju kugle, osvojila i brončanu u bacanju diska, a u koplju je postigla sedmo mjesto.

Jelena je članica pulskog Atletskog kluba za osobe s invaliditetom "Spektar", a kako je i sama otkrila uskoro kreću pripreme za državno i svjetsko prvenstvo u Londonu te potom i pripeme za iduće Paraolimpijske igre koje će se održati u Tokiju 2020 godine.