Novosti

07/09/2016

Pred nama bogata Jesen u padeli na pulskoj tržnici

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj na terasi pulske tržnice, najavljen je bogat gastro program koji će se na tržnici održati tijekom mjeseca rujna pod zajedničkim imenom Jesen u padeli. Riječ je o programu koji će dodatno obogatiti ponudu Pule nakon turističke sezone, a prvi događaj je u subotu 10. rujna kada će meštar od kužine Budimir Žižović pripremiti veliku peperonatu od domaćih namirnica s pulske tržnice, a 24. rujna pripremat će veliku buzaru od pedoća u padeli.  

Tom je prilikom pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio zadovoljstvo što je zahvaljujući raznovrsnim programima, tržnica postala središnje mjesto susreta i druženja brojnih Puležana. "Drago mi je vidjeti da tržnici "živi", ne samo po ljeti, već i tijekom cijele godine. Ovakve manifestacije produžuju turističku sezonu, obogaćuju našu ponudu i to je nešto što ćemo kao Grad i dalje podržavati", kazao je Miletić.

Manifestaciju podupire i Turistička zajednica Grada Pule čija je direktorica Sanja Cinkopan Korotaj istaknula kako sve posjetitelje očekuje dobra zabava uz provjerenu kvalitetu ponude.  16. i 17. rujna na pulskoj tržnici održat će se manifestacija Street Food Festival koja predstavlja spoj suvremene gastronomije, a kako je kazala koordinatora ove manifestacije Ivana Legin, svi zainteresirani moći će degustirati razna jela pripravljena od namirnica koja se mogu pronaći na pulskoj tržnici i koja se mogu konzumirati "s nogu".

Na kraju konferencije, direktor Tržnice Renato Perc pozvao je sve građane da dođu na tržnicu i uživaju u Jeseni u padeli.