Novosti

08/09/2016

Sportski triatolnski spektakl IRONMAN 70.3 i ove godine u Puli

Danas je na terasi plaže Ambrela održana konferencija za novinare povodom najave triatlonske utrke IRONMAN 70.3. na kojoj su sudjelovali zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, organizator utrke Igor Ribarić i Reli Slomin iz Arenaturista.

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci zahvalila se organizatorima i svima koji su doprinijeli da ova utrka po drugi put stigne u Pulu. "Izrazito mi je drago što će i u podsezoni grad oživjeti na ovakav sportski način, s obzirom na dolazak brojnih natjecatelja, njihovih obitelji i prijatelja iz cijelog svijeta. Kao gradska uprava zajedno s komunalnim trgovčakim poduzećima pomogli smo u održavanju manifestacije, a posebno me veseli što će na dan održavanja utrke iz naše Pule biti odaslane poruke zdravog sportskog života." - rekla je Puh Belci.

Iz IRONMAN-a 70.3 Pula ističu kvalitetnu suradnju sa MUP-om RH i Gradom Pula kao i javnim tijelima i subjektima na područjima kroz koja prolazi trasa utrke. Vrlo su zadovoljni suradnjom s Pulaprometom koji će u petak, subotu i nedjelju (16., 17. i 18. rujan) imati besplatne vožnje na Verudelu za natjecatelje, njihovu pratnju i domaće stanovništvo, točnije linije 2a i 3a i to na stajalištima Giardini 1, Giardini 2, Ghetaldus, Zlatne stijene obostrano, Ribarska koliba obostrano i okretište Verudela. Preporučuje se da se na dan utrke koristi javni gradski prijevoz za dolazak na Verudelu. Na pojedinim dijelovima predviđena su privremena otvaranja prometnica kako bi se omogućilo građanima da se u to vrijeme mogu kretati vozilima neovisno o utrci. Za promet će najduže biti zatvorene prometnice uz more i to Verudela-semafor na Zlatnim stijenama (10:00 do 16:30), ul. Veruda (10:00 do 17.30), ul. Lungomare (10:00 do 17:30), ul. Stoja, Fižela, Revelanteova,  S.Polikarpa i Bečka (od 10:30 do 12:00 i od 12:45 do 17:30 sati), te Flaciusova, Riva, Ulica Sv. Petra, Istarska ulica od raskrižja s ul.Dubrovačke bratovštine do Arene i ulica Starih statuta (10:00 do 19:00 sati).

Organizator napominje da će se u danima uoči same utrke još puno toga odraditi na informiranju stanovnika Pule kako bi svi pravovremeno dobili potrebne informacije o promjenama u prometu.

Još jedna novost u odnosu na prošlu godinu, je i natjecanje u trčanju IRONKIDS RUN koje će se održati u subotu, 17.09.2016. u 17 sati dan prije glavne utrke. Sudjelovati mogu sva djeca u dobi od 4 do 16 godina a prijave se mogu izvršiti na http://www.ironmanpula.comu rubrici Side Events ili na licu mjesta na dan utrke. Dužina utrke je prilagođena uzrastu: od 4-6 godina trče 300 m, od 7-9 godina 600 m, od 10-12 godina 900 m i od 13-16 1.200 m. Prijava po djetetu iznosi 90,00 kn prije utrke i 115,00 kn na dan utrke.  Djeca će imati priliku trčati uz Dejana Patrčevića, najpoznatijeg hrvatskog triatlonca i prvog ambasadora IRONMANA 70.3 Pula. Od zagrijavanja do cilja Dejan će bodriti male natjecatelje i pomoći im da zajedno dođu do cilja gdje će ih dočekati medalje i osvježenje nakon utrke.

IRONMAN utrke diljem svijeta objedinjuju sportski duh i volonterstvo. Svake godine na ovim utrkama sudjeluje veliki broj volontera koji svojom nesebičnošću pomažu sportašima da lakše izdrže napore utrke. Bez njih je ova manifestacija nezamisliva!

Diljem svijeta, utrke s dužom tradicijom od pulskog IRONMANA u svakom od gradova imaju brojne timove volontera koji svake godine žele biti dio ove obitelji, i to je postala neka "njihova stvar". IRONMAN je u Puli tek  drugu godinu i već je počeo osvajati srca volontera potičući ih da i oni stvore "svoju stvar" na ovoj utrci. Volontera je svakog dana sve više a prijave su još otvorene. Još uvijek možete postati dio ove velike sportske priče, možda ne kao sportaš već kao volonter.  Prijaviti se možete na ironman.pula.volonteri.2016@gmail.com