Novosti

09/09/2016

Objavljen javni poziv za izvođenje radova na uređenju Trga kralja Tomislava na Verudi

Na stranicama elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske objavljen je danas javni poziv za izvođenje radova na uređenju Trga kralja Tomislava na Verudi koji predstavlja završni korak prije samog početka radova. Javni poziv otvoren je do 30. rujna 2016. godine, nakon čega se otvaraju ponude, te se s realizacijom projekta planira započeti u studenom ove godine.

 "Veseli me, a vjerujem i sve stanovnike Verude, što će uskoro dobiti jedan moderan i uređen prostor koji predstavlja centar okupljanja stanovnika Verude i šireg područja. Biti će to jedna estetski oblikovana cjelina sa svim popratnim sadržajima i u potpunosti opremljena komunalnom infrastrukturom i prilazima" kazao je pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Giordano Škuflić  na današnjoj konferenciji za medije  predstavivši, zajedno s direktorom Pragrandea d.o.o Igorom Starim te direktorom Vodovoda Pula d.o.o. Deanom Starčićem, detaljne informacije o planiranim radovima.

Radovi na uređenju Trga kralja Tomislava obuhvaćaju parterno i krajobrazno uređenje površine trga sa pratećim sadržajima, izgradnju parkirališta sa pripadajućim pristupima, odvodnju oborinskih voda trga s kišnim vrtovima, prelaganje plinske mreže, izvođenje elektroinstalacije s javnom rasvjetom te radove na izgradnji elektroničke komunikacijske infrastrukture. Vrijednost navedenih radova iznosi 15.500.000,00 kuna.

Osim toga, rekonstruirat će se Palladiova ulica koja obuhvaća rekonstrukciju prometnih površina, izgradnju oborinske odvodnje, javne rasvjete i elektroničke komunikacijske infrastrukture čija vrijednost iznosi 2.200.000,00 kuna. Vodovodna mreža rekonstruirat će se na području trga te u Palladiovoj ulici za što će se izdvojiti 950.000,00 kuna, kao što će se rekonstruirati i kanalizacijska mreža procijenjene vrijednosti 850.000,00 kuna.
Svi navedeni radovi planiraju se okončati u roku od sedam mjeseci.

Uređenje Trga kralja Tomislava na Verudi jedan je od najznačajnijih projekata u Gradu Puli koji u ovoj godini kreće s realizacijom. U sklopu pripremnih radova za uređenje trga, Grad Pula je u suradnji s Društvom arhitekata Istre (DAI-SAI), raspisao javni natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Trga kralja Tomislava te je proveo anketu među stanovnicima koji gravitiraju tom području kako bi se što veći broj stanovnika aktivno uključilo u odlučivanje i oblikovanje prostora. Sve želje i  zahtjevi  stanovnika razmotreni su, ocijenjeni i u skladu s mogućnostima uvršteni u natječajnu dokumentaciju. Najbolje idejno urbanističko-arhitektonskog rješenje izradio je Studio BF, iza kojeg stoji autorski tim Zoran Boševski, Boris Fiolić, Petra Galić, Željko Golubić i Janko Vekić.