Novosti

12/09/2016

Ciklus edukativnih koncerata - Glazbeni poučak Pula 2016.

Ovogodišnji Glazbeni poučak - ciklus edukativnih koncerata, u organizaciji Istarskog pododbora Hrvatskog društve glazbenih umjetnika, započet će u četvrtak, 15. rujna 2016. godine, na Maloj sceni INK Gradskog kazališta Pula. Istog dana, planirana su dva koncerta zbog velikog odaziva zainteresiranih, u 12,30 sati bit će namjenjen osnovnoškolskom uzrastu, a u 13.30 za srednjoškolce.


Nastupati će:

ORIJANA VOZILA - sopran /soprano - Rovinj, Zagreb /Rovigno, Zagabria


RONALD BRAUS - bariton /baritono - Rovinj, Zagreb /Rovigno, Zagabria


ALEKSANDRA GOLOJKA - glasovir /pianoforte - Rovinj / Rovigno


Ciklus edukativnih koncerata odvija se jednom mjesečno, u zimskim mjesecima, za vrijeme nastavne godine, kako bi održao kontinuitet glazbenih događanja. Ciljevi koncerata su predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače koristeći interakciju s publikom i rmultimedijalne prezentacije te na takav način predstaviti suvremenu glazbenu scenu u Istri, približiti ju mlađoj publici na njoj prihvatljiv, suvremen način. Glazbeni poučak temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga, a autorice projekta su članice Istarskog pododbora HDGU-a Aleksandra Golojka i Nataša Dragun.


Projekt je osmišljen kako bi se postupno umanjio nastali manjak mlade publike te omogućilo mladim akademskim umjetnicima da se afirmiraju svojom djelatnošću. Koncertima se želi kod mladih pobuditi navika i interes za praćenje ozbiljnijih i nešto drugačijih vrsta glazbe.


Koncerti su metodički oblikovani i traju od 45-60 minuta.


Financijski sponzori koncerta su Grada Pula i medijski pokrovitelji.