Novosti

13/09/2016

Održana akcija "Sigurno u školu s HAK-om"

Prometno - edukativna akcija "Sigurno u školu s HAK-om" koju tradicionalno povodom početka školske godine organizira Hrvatski autoklub "Pula-Rovinj" u suradnji s Gradom Pula, Policijskom postajom Pula i HAK-om Zagreb održana je danas na Trgu Portarata. Ovu preventivnu akciju u ime Grada Pule podržala je i pomoćnica pročelnice za društvene djelatnosti Irena Peruško koja je kazala kako je Gradu sigurnost najmlađih sugrađana na prvom mjestu. "Jako je bitno osvijestiti i educirati djecu o opasnostima koje ih mogu snaći u prometu kako bi djeca bila što opreznija i znala spremno reagirati" naglasila je Peruško.  

Apel svim vozačima da se ponašaju opreznije u prometu, posebice u vrijeme početka nove školske godine, kada se u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu uputio je tajnik AK Pula-Rovinj Marčelo Mohorović.

U sklopu programa "Sigurno u školu s HAK-om"oko 500 pulskih osnovnoškolaca i djece vrtićke dobi imalo je priliku na zabavan način naučiti važna prometna pravila te kako se ponašati u prometu. Pripadnici prometne policije tako su pokazali djeci kako pravilno prijeći cestu uz pomoć dječjeg semafora i koje najčešće pogreške u prometu treba izbjegavati. Na kraju su svoj djeci uručeni prigodni pokloni, bojanke i knjige u kojima je na njima pristupačan način opisano kako se sigurno ponašati u prometu.