Novosti

14/09/2016

U Središnjoj knjižnici Duhovite i tužne priče iz bivšeg SSSR-a pisca Gordana Nuhanovića

Nova knjiga novinara i pisca Gordana Nuhanovića "Piknik u stepi", zbirka putopisnih priča s autorova putovanja po zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, bit će predstavljena u društvu autora u petak, 16. rujna 2016. u 19.00 sati u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

"Piknik u stepi", nova knjiga novinara i pisca Gordana Nuhanovića, zbirka je putopisnih priča s autorova putovanja u zemlje bivšeg Sovjetskog Saveza u kojima prepoznatljivom mješavinom tople autoironije i duhovite melankolije prenosi ponešto od atmosfere života u zemljama koje nisu na poželjnim turističkim rutama.

U "Pikniku u stepi" Nuhanović opisuje dogodovštine s putovanja u Uzbekistan, Kazahstan, Kurdistan i Gruziju od 1999. do danas, i ondje ga, prije svega, zanimaju - ljudi. Knjiga je svojevrsni nastavak njegove zbirke putopisnih priča "Šale su ostale kod kuće" (2014.), s putovanja u Moldaviju, Gruziju, Azerbejdžan, Armeniju, Nagorno Karabah i Kazahstan. U ovom neuobičajenom putopisu nećete pronaći opise znamenitih građevina ni povijesne preglede mjesta koje posjećuje već autorova zapažanja atmosfere te razgovora s građanima raznih profila i profesija. Njegov je cilj osjetiti atmosferu, a izvanredno je zna prikazati pa ćete čitajući ovu knjigu imati dojam da vas je transportirao u te rijetko posjećene krajeve.

O piscu:

Gordan Nuhanović rođen je u Vinkovcima. Dosad je objavio i zbirke priča "Liga za opstanak" (2001.) i "Bitka za svakog čovjeka" (2003.), monodramu "Što to ljudi govore iliti buka" (2004.) te romane "Posljednji dani panka" (2006.), "Vjerojatno zauvijek" (2009.) i "Agenti kulture" (2013.), a izbor pod naslovom "Survival League" objavljen mu je u SAD-u. Djela su mu prevedena na engleski, njemački, mađarski i češki. Živi u Zagrebu gdje radi kao novinar i urednik na HRT-u.