Novosti

16/09/2016

Početak jesenskih akcija odvoza krupnog otpada u MO Nova Veruda i MO Veruda

Grad Pula u suradnji s mjesnim odborima organizira jesensku akciju sakupljanja glomaznog otpada. Tijekom jeseni ta će se akcija organizirati svakog vikenda u pojedinom mjesnom odboru. Isti će odrediti lokacije gdje će biti smješteni kontejneri u koje će građani moći odlagati glomazni otpad.

Prva akcija sakupljanja glomaznog otpada održat će se 17. rujna 2016. godine u Mjesnom odboru Nova Verudana na slijedećim lokacijama: u Palisinoj ulici na početku i na kraju, u Rohreggerovoj ulici na parkiralištu sportsko rekreacijske zone Vodotoranj jug, na parkingu Šenoine ulice, na raskrižju ulica Monte Paradiso i Vidikovac, u Benussijevoj ulici između k.br. 44 i 46, u šumici Coceicheve ulice preko puta broja 12, kod trafostanice u Carlijevoj ulici, na parkingu ispred velike zgrade u Gervaisovoj ulici te na raskrižju Mardeganijeve i Palisine ulice.

U mjesnom odboru Veruda  baje će se nalazit na površini u Krležinoj ulici ispred kućnog broja 38 i u Viškoj ulici u blizini kućnog broja 8.

Podsjećamo da građani mogu pod glomazni otpad odložiti sav otpad koji se ne može odložiti u postojeće posude (bijelu tehniku, stari namještaj itd.), osim građevinskog otpada (šute,prozori, vrata"¦). Svrha tih akcija je selektivno izdvajanje otpada na način da svaka vrsta otpada završi na odgovarajućem mjestu te da se spriječi nastanak divljih odlagališta.