Novosti

16/09/2016

Preko 2000 sportaša sudjeluje na drugom IRONMANU 70.3

Međunarodna utrka izdržljivosti IRONMAN 70.3, koja starta u nedjelju 18. rujna, završno je prezentirana na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Hotelu Park Plaza Histria. Utrku su najavili gradonačelnik Pule Boris Miletić, Direktorica prodaje i marketinga Arenaturista Manuela Kraljević, organizator utrke Igor Ribarić, tehnički menadžer IRONMANA Paul Huddle te regionalni direktor Srednju i jugoistočnu Europu Erwin Dokter.

"Doista mi je drago što ovaj veliki sportski događaj, koji dodatno oplemenjuje našu turističku post sezonu, drugu godinu zaredom dolazi u Pulu" naglasio je Miletić. IRONMAN će ove godine okupiti veliki broj iskusnih sportaša te onih koji po prvi puta sudjeluju na jednom natjecanju ovakvog tipa, nadodao je gradonačelnik koji je ovom prilikom svima zaželio puno uspjeha za vrijeme trajanja utrke te da ostvare što bolji osobni rezultat.

Direktorica prodaje i marketinga Kraljević navela je kako je zadovoljna suradnjom Arenaturista i organizatora utrke. "Cilj je natjecateljima njihov boravak u Puli učiniti što ugodnijim" kazala je Kraljević te nadodala kako Arenaturist kroz svoje smještajne kapacitete i ostale usluge upravo  to i čini.

 "Riječ je o individualnoj utrci na koju se do sada prijavilo više od 2 tisuće sportaša iz cijeloga svijeta, od čega 900 onih koji sudjeluju po prvi puta" naglasio je Paul Huddle nadodavši kako je Pulska utrka posebna i po tome što će ujedno biti i finale europskog prvenstva triatlon klubova. Huddle je iznio i zanimljivost koja se odnosi na "top pet" zemalja učesnica utrke. "Među prvi pet zemalja odakle dolaze natjecatelji uz  Italiju,  Austriju, Njemačku i UK našla se i Hrvatska" istaknuo je Huddle. Na riječi Huddla nadovezao se Erwin Dokter koji se osvrnuo na prvi IRONAM te konstatirao kako se od tada puno toga promijenilo i organizacijski uznapredovalo.

Nedjeljni program utrke, koja se sastoji od tri discipline, detaljno je prezentirao organizator Igor Ribarić. "Plivački dio kreće u 10.00 sati na Ambreli, potom slijedi biciklistički dio u trajanju od 10.30 do 16.00 te na kraju trkački dio od 12.30 do 19.00 sati" pojasnio je Ribarić. Sportaši nakon što otplivaju 1,9 kilometara kreču voziti stazu dužine 90 kilometara od Pule preko Vodnjana, Svetvinčenta, Marčane, Šišana te natrag Pule. Potom slijedi trkački dio duž cijelog grada u dužini od 21,1 kilometar, a sama završnica bit će u Amfiteatru. Tijekom prelaska trase zatvarat će se pojedine dionice, a samu utrku će osiguravati više od 350 redara i 70 policajaca.