Novosti

19/09/2016

Predstavljen program Pulskog foruma 2016

U INK-u je u petak održano predstavljanje programa ovogodišnjeg 21.MKFM-a, Pulskog foruma 2016 - festivala kazališta potlačenih i društveno angažiranog kazališta koji se održava od 21. do 24. rujna. Program koji započinje u srijedu, 21. rujna u 19.00 sati promocijom knjige "Estetika potlačenih" brazilskog redatelja Augusta Boala, predstavili su ravnateljica kazališta Gordana Jeromela Kaić, voditelji dramskog studija Aleksandar Bančić i Marijana Peršić te koreografkinja Andrea Gotovina i pulski glumac i redatelj Luka Mihovilović.

Pulski Forum donosi 22. rujna u 12.00 i u 18.00 sati predstavu "Pravi izbor" na Sceni 5 Kat, a 23. rujna u 12.00 te 24. rujna u 20.00 sati na Maloj sceni INK-a predstavu "Razredni neprijatelj". Uz to, 30. rujna kao dodatak Forum kazalištu na programu će biti predstava nastala u suradnji s Udrugom cerebralne paralize Istarske županije. Riječ je o predstavi "Robot" u produkciji Udruge cerebralne paralize Istarske županije, a na rasporedu je u 12.00 i u 20.00 sati.

Govoreći o predstavi "Pravi izbor", Marijana Peršić je kazala da je nastala prema tekstu Gaie Radić. "Ova interaktivna predstava govori o nasilju u adolescentskim vezama. Kroz priču upoznajemo likove koji se međusobno isprepliću u složenim međuljudskim odnosima", kazala je Peršić.

Luka Mihovilović, koji je svoje prve korake napravio u Dramskom studiju INK-a, predstavio je predstavu "Razredni neprijatelj" koja je nastala prema motivima drame Nigela Williamsa. "Ovo je priča o onoj strani djece koju uvijek osuđujemo zbog njihovog nasilnog i kriminalnog ponašanja, ali nikad se ne zapitamo koja ih je muka navela na takve postupke" kazao je Mihovilović.

Andrea Gotovina najavila je pak program kazališne sezone za djecu i mlade "INKantaj se u INK", te istoimenu brošuru. Tu su navedeni svi programi za djecu i mlade, opisan je njihov sadržaj, te istaknuta dobna skupina za koju su namijenjeni.

Ovom je prilikom predstavljen i program rada Dramskog studija, a dramski pedagozi još jednom su sve zainteresirane pozvali na upis koji traje do 23. rujna.  "U Dramski studio možete se upisati i telefonski na 052/218 890 i to radnim danom od 13.00 do 16.00 sati" naglasio je Bančić, dok je ravnateljica podsjetila na upis pretplate za građansku publiku koji je u tijeku i traje do 30. rujna.