Novosti

19/09/2016

U Puli održana najpoznatija triatlon utrka IRONMAN 70.3

Utrku IRONMAN 70.3 prvi je završio Belgijanac Kjel De Hertog, drugi je u Arenu utrčao Čeh Jan Volar, treći je bio srpski triatlonac Ognjen Stojanović, dok je kao četvrti u Arenu utrčao poznati hrvatski triatlonac Dejan Patrčević, inače ambasador utrke u Hrvatskoj. Od žena prva se u cilju našla Talijanka Gaia Peron, odmah iza nje bila je natjecateljica Željka Šaban Miličić, a treća Ukrajinka Oleksandra Gryshyna. Čestitke osvajačima medalja, ali i svim ostalim natjecateljima ove iznimno zahtjevne utrke ispred Grada Pule uputio je direktor Pula Sporta Erik Lukšić koji je na ciljnoj ravnini dočekao i posljednjeg natjecatelja pristiglog u 18.45.

Naime, ova najpoznatija i najmasovnija utka izdržljivosti startala je u 10.00 sati s pulske plaže Ambrela kada su u more ušli prvi od ukupno 1.800 natjecatelja iz cijeloga svijeta. Nakon otplivane dionice od 1,9 kilometara trkači su krenuli pedalirati 90 kilometara, i to preko Vodnjana, Svetvinčenta, Marčane, Šišana pa ponovno do Pule. Natjecatelji su potom krenuli trčati polumaraton od 21 kilometra kroz tri tisuće godina staru Pulu. Zanimljivo je istaknuti kako je ova pulska utrka bila jedini takav događaj u JI Europi za koji je od ukupno 1800 natjecatelja najviše njih pristiglo iz Italije, Austrije, Njemačke, Velike Britanije te Hrvatske.

Ovogodišnja novina je bila dječja utrka koja se u subotu trčala po Verudeli, a na kojoj je sudjelovalo više od 150 djece. Trčalo se u kategorijama: mališani od četiri do šest godina trčali su na 300 metara, oni od 7 do 9 godina 600, od 10 do 12 godina 900 metara dok su oni od 13 do 16 godina trčali 1.200 metara.