Novosti

27/09/2016

Istra je sve sigurnija turistička destinacija

Povodom obilježavanja Dana policije i njenog zaštitnika Svetog Mihovila, u prostorijama Istarske županije u Puli danas su istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić održali prijem  za predstavnike policijskih uprava i postaja Istarske županije.

Čestitavši svim policijskim djelatnicima njihov dan, pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je kako bi Istarska županija teško ostvarivala pozitivne gospodarske i turističke rezultate kada Istra ne bi bila sigurno mjesto za život i rad. "Imamo odličnu suradnju u sklopu Vijeća za komunalnu prevenciju, a veliko hvala svim policijskim djelatnicima koji za vrijeme turističke sezone pomažu svim sudionicima u prometu s ciljem smanjivanja gužvi", kazao je Miletić i dodao kako je zajednički stav svih gradonačelnika i župana kako policijska uprava mora ostati u Istarskoj županiji, što dokazuje kako brojnost stanovnika na ovom području, tako i broj turista koji Istru svake godine posjećuju.

Župan Flego zahvalio je policijskim službenicima na radu i angažmanu koji svakodnevno čine kako bi se svi građani Istre osjećali sigurno.  "Želim istaknuti da je osjećaj sigurnosti jedan od razloga zbog kojeg su Istra i Hrvatska sve poželjnije turističke destinacije, što je i zasluga policijeTuistički smo najrazvijenija regija i ove je godine dosad u županiji ostvareno preko 3 milijuna dolazaka i više od 20 milijuna noćenja. Osim napornog rada svih dionika u turizmu, ove brojke smatram i velikim uspjehom naše policije", izjavio je Flego.

Načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar u ime svih kolega zahvalio se županu na čestitkama i prijemu koji doživljava kao priznanje i podršku radu policije. Napomenuo je kako svi pokazatelji u prvih devet mjeseci ove godine daju pozitivne trendove stanja sigurnosti, pa je tako značajno smanjen broj kaznenih djela. U području prometa, smanjen je broj prometnih nesreća, ali je broj smrtno stradalih osoba nešto veći te je načelnik Cestar izrazio nadu u smanjenje tog negativnog trenda do kraja godine. Izvijestio je i kako je područje mora i akvatorija pojačano nadzirano tijekom spomenutog razdoblja te kako nije stradao ni jedan kupač ove godine. Posebno se osvrnuo na turističku sezonu koju je ocijenio vrlo uspješnom obzirom da nije zabilježeno značajnijih incidenata, a preko državne granice prošlo je više od 16 milijuna putnika bez većih prometnih poteškoća. Načelnik je suradnju sa Županijom, istarskim gradovima i općinama posebno pohvalio izrazivši nadu da će ista, kao i dobri rezultati koje policije ostvaruje, ostati na visokoj razini.

Nakon prijema sudionici prijema obišli su pulski tržnicu na kojoj je upriličen  Dana otvorenih vrata kojima se najmlađima, ali i svim ostalim građanima nastoji približiti rad policije i povećati povjerenje građana u policijski sustav.