Novosti

29/09/2016

"Pogled u plavo" dolazi u Pulu

Projekt "Pogled u plavo" koji 30. rujna i 1. listopada gostuje na pulskom Forumu najavljen je na današnjoj konferenciji za medije na kojoj su nazočili ispred TZ Pula Marinela Kolić, voditeljica projekta Andreja Vedrina, Filip Višić iz Ronilačke mreže te u ime Grada Pule Leonard Poropat.

"Riječ je o promotivnom projektu koji spaja promociju Hrvatske kroz ronjenje, sigurnost u ronjenju, te podvodnu izložbu koja dočarava ljepote hrvatskog podmorja" uvodno je istaknula Andreja Vedrina koja se ovom prilikom zahvalila Gradu i Turističkoj zajednici što su prepoznali važnost ovog projekta.

O značaju projekta s turističkog aspekta govorila je Marinela Kolić. "Na ovaj način promoviramo Pulu kao turističku destinaciju, a ronjenje kao jedan segment sporta koji dodatno obogaćuje turističku ponudu naše posezone" konstatirala je Kolić.

"Drago mi je što ste upravo Pulu odabrali za mjesto održavanja ove zanimljive manifestacije koja će našim građanima koji do sada nisu imali prilike omogućiti da se upoznaju s čarima ronjenja" istaknuo je Poropat koji je potom pozvao sve zainteresirane da se u što većem broju odazovu i posjete ovu kvalitetnu manifestaciju.

Filip Višić iz Ronilačke mreže pojasnio je kako će zainteresirani posjetitelj imati priliku upoznati se s osnovnim tehnikama i vještinama ronjenja te iskusiti zaron u trajanju od 10 min. "Svi koji se za to odluče imat će priliku besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom uz stručno vodstvo instruktora ronjenja iz Ronilačke mreže te Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba" kazao je Višić.

Zaronit će se moći 30. rujna u periodu od 10.00 do 22.00 sata te 1. listopada od 10.00 do 18.00. sati. Svi posjetitelji koji se prepuste čarima ronjenja dočekat će zanimljiva podvodna izložba fotografija autora Marjana Radovića. Isto tako treba napomenuti kako će u petak svakog punog sata, dakle u 20.00, 21.00 i 22.00 biti organizirana muzika i atraktivni laser show.     

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.