Novosti

30/09/2016

145 izlagača na ovogodišnjem 19. Obrtničkom sajmu Istre

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljen je bogat program ovogodšnjeg 19. po redu Obrtničkog sajma Istre koji će svoja vrata otvoriti u četvrtak 6. listopada na puslkoj Karolini.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo što Grad Pula kao dugogodišnji partner ima priliku sudjelovati u organizaciji jednog od najvažnijih sajmova u Istri. "Grad Pula od samog je početka podržao sajam i pomogao u njegovoj realizaciji onda kad je bilo najpotrebnije. Trudimo se našim poduzetnicima i obrtnicima osigurati najbolje uvjete za poslovanje i na tome ćemo i nastaviti. Šator podno drevne Arene i u blizini mora idealno je mjesto održavanja sajma proizvodnog obrtništva, pogotovo ako znamo da je Pula prvi grad u Hrvatskoj po broju poduzetnika", kazao je Miletić.

Direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti kazao je kako Istarska županija poduzetnicima i obrtnicima nudi povoljne kreidtne linije, a do sad je putem 15 kreditnih linija plasirano govoto pola miljarde kuna. "Imamo i novu kreditnu liniju s najboljim uvjetima na tržištu s kamatnom stopom od svega 2,65 posto. Do sad su podnesena 42 zahtjeva i zbog velikog interesa poduzetnika odlučili smo osigurati dodatna sredstva," istaknuo je Sabatti.

Na ovogodišnjem Obrtničkom sajmu koji se otvara u četvrtak, 6. listopada u 11 sati predstavit će se 145 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Srbije. Na izlagačkoj površini od 742 m² u hali te na 540 m² vanjskog izložbenog prostora, svoje će proizvode i usluge predstaviti 67 izlagača iz Istarske županije, 72 izlagača iz ostalih dijelova Hrvatske te 6 iz inozemstva. 96 izlagača već je izlagalo u Puli na prethodnim sajmovima, čime se i u ovom izdanju manifestacije nastavlja tradicija povratka izlagača, dok je njihov ukupan broj znatno veći nego lani, što veoma raduje organizatore i mnogo govori o kvaliteti sajma. Sajam se na Karolini zatvara u nedjelju u 17,00 sati. Organizatori pozivaju Puljane i sve građane Istre da uz besplatan ulaz posjete sajam i uživaju u njegovoj ponudi svakoga dana.

U organizaciju sajma, uz Obrtničku komoru Istarske županije uključili su se Istarska županija, Grad Pula i HGK - Županijska komora Pula, uz pokroviteljstvo Ministarstva poduzetništva i obrta RH.