Novosti

01/10/2016

Velika izložba o filantropiji i dobročinstvu u Sv. srcima

Večeras je u Muzejsko galerijskom prostoru Sveta srca održano svečano otvorenje izložbe o filantropiji pod nazivom "#filantropija"¦?".

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci ovom je prilikom u ime Grada Pule i svoje osobno čestitala Zakladi za civilno društvo 10.-u godišnjicu postojanja naglasivši kako će kvalitetne priče i projekti uvijek biti prepoznati i podržani od strane Grada Pule. "Grad čine ljudi, a ne zgrade i kuće te nam je danas prilika da odamo počast svim onima koji su kroz povijest pokazali da vole Pulu i Puležane." - rekla je Puh Belci.

Zamjenica župana Istarske županije Viviana Benussi pridružila se čestitkama upućenim Zakladi civilnog društva istaknuvši kako je pred nama iznimno zanimljiva izložba o filantropiji koju vrijedi pogledati.

Upraviteljica istarske Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva Helga Može Glavan zahvalila se svim Grad Puli, Istarskoj županiji te svim suradnicima i partnerima koji su pomogli u ostvarenju dosadašnjih velikih rezultata. "Na pola smo puta od naše vizije civilnog društva kojeg smatram jednim od najvažnijih faktora u razvoju cijelokupnog društva." - naglasila je Može Glavan.

Osnovni cilj izložbe je osvijestiti građane o važnosti filantropije i dobročinstva te ih potaknuti na isto u svojoj zajednici. Stoga se kroz ovu izložbu propitujemo što je prava filantropija ali i postavljamo pitanje: A što možeš ti učiniti?