Novosti

04/10/2016

Najava javne rasprave za mlade "Ja i moje samopouzdanje"

U organizaciji Savjeta mladih Grada Pule te u suradnji s predsjednicom Udruge mladih i ALUMNI FET Pula, Kristinom Rabar sutra će se od 11:00 do 13:00 sati u pulskoj Komunalnoj palači (Forum 1) održati javna rasprava učenika srednjih škola na temu "Ja i moje samopouzdanje" u sklopu obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studeni do 15. prosinca). Javnu će raspravu odnosno debatu voditi Kristina Bulešić, motivacijska govornica i direktorica poduzeća Inspiracija d.o.o. Cilj debate je osvijestiti mlade o štetnosti pretjerane konzumacije alkohola kod mladih i konzumacije pretjeranih količina alkohola na javnim mjestima te raspraviti o uzrocima i mogućim rješenjima ovog velikog problema današnjice.
Istraživanje provedeno među mladima, tijekom 2016. godine, pokazalo je da značajan broj mladih u Puli konzumira alkohol s ciljem podizanja raspoloženja te da se tri četvrtine ispitanika izjasnilo kako ne poznaje Zakon o zabrani konzumacije alkohola na javnim mjestima, odnosno nije upoznato s postajanjem takvog Zakona.

Savjet mladih Grada Pule poduzima navedene aktivnosti kako bi se podigla razina svijesti kod mladih o ovom problemu te kako bi se zajedničkim naporima pridonijelo ostvarivanju zajedničkog cilja i učinkovitoj borbi protiv svih oblika ovisnosti, posebice konzumaciji alkohola koja postaje sve veći problem među mladima, kako u našem društvu, tako i u svijetu.