Novosti

06/10/2016

Obrtnički sajam Istre okupio 145 izlagača

Danas je službeno otvoren 19. Obrtnički sajam Istre koji je ove godine na 1250 m2izložbenog prostora okupio 145 izlagača iz cijele Hrvatske te Slovenije, Italije i Srbije. Svečanosti su nazočili pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Ana Mandac, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, načelnik Županijske uprave Istarske županije Valerio Drandić, predsjednica HGK - Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić te predsjednik Uprave Istarske kreditne banke Umag Miro Dodić koji je i sajam proglasio otvorenim.

U ime organizatora sajma prisutne je pozdravio potpredsjednik Obrtničke komore Istarske županijeEnrico Cernecca. Ujedno, zahvalio se na podršci Grad Puli, Istarskoj županiji, HGK - Županijskoj komori Pula te Ministarstvu poduzetništva i obrta.

"Ovaj sajam za Pulu predstavlja jedan gospodarski potencijal, a za male obrtnike priliku da svoje proizvode približe kupcima i ujedno ostvare poslovne kontakte" kazala je Puh Belci. Pula i u buduće planira  nastaviti s dobrom praksom stvaranja poticajnog poslovnog okruženja te pozitivne poduzetničke klime, dodaje Puh Belci.

"Ministarstvo je ove godine povuklo gotovo 300 milijuna eura sredstava iz europskih fondova namijenjenih poticanju poduzetništva" istaknula je  pomoćnica ministra poduzetništva i obrta.

"Na području Hrvatske djeluje 77 tisuća obrta te stoga napokon možemo kazati da je zaustavljen trend gašenja obrta" kazao Ranogajec koji je nadodao kako Istra kao regija prednjači u broju obrta. Na njegove riječi nadovezala se Jaklin Majetić koja je naglasila kako istarsko gospodarstvo broji 9500 malih tvrtki koje zapošljavaju preko 25 tisuća ljudi.

Na ovogodišnjem Obrtničkom sajmu, koji se održava od 6. do 9. listopada, svoje proizvode izložit će 67 obrtnika iz Istre, 72 izlagača iz ostalih dijelova Hrvatske te šest iz inozemstva. Zanimljiva je činjenica da se čak  96 izlagača iz godine u godinu vrača sajmu, što i potvrđuje kvalitetu samog sajma. Ulaz na sajam je besplatan.