Novosti

13/10/2016

Video novinarstvo - Radionice medijske pismenosti

Udruge Pulska filmska tvornica i Metamedij, u okviru svojih dugogodišnjih medijski projekata Medionauti i Medijski kultivator, organiziraju program Video novinarstvo - Radionice medijske pismenosti.
Polaznici će, uporabom novih metoda i tehnika u učenju, usvojiti znanja i vještine potrebne za pokretanje i produkciju vlastitog medijskog proizvoda s naglaskom na korištenje novomedijskih alata i novih trendova u novinarstvu. Program je osmišljen i prilagođen mladima srednjoškolske dobi i temelji se na praktičnom radu te radu u malim grupama, uz stručnu pomoć i mentorstvo.
Edukativni ciklus se sastoji od tri radionice (1. Osnove novinarstva i filmskog jezika, 2. Audio video tehnologija i snimanje na terenu, 3. Montaža)   i završne javne prezentacije rezultata koja uključuje diskusiju uz eminentne goste iz svijeta medija te glazbeni program.
Isti edukativni ciklus će se održati dva puta kako bi se pružilo sudjelovanje na programu što većem broju korisnika.  Program je besplatan zahvaljujući podršci Grada Pule i Istarske županije.
Za sudjelovanje potrebno je predati ispunjenu prijavnicu do ponedjeljka, 17.10.2016.
Više informacija moguće je pronaći na sljedećem linku: http://metamedia.hr/video-novinarstvo-radionice-medijske-pismenosti/