Novosti

14/10/2016

Najava premijera "Egzorcizam" Dalibora Matanića

Dana 13. listopada 2016. s početkom u 12 sati, u Istarskom narodnom kazalištu održala se tiskovna konferencija povodom predstave EGZORCIZAM autora i redatelja Dalibora Matanića. Na samom početku, svima prisutnima obratila se ravnateljica Istarskog narodnog kazališta Gordana Jeromela Kaićkoja se zahvalila cijelom autorskom timu.
Redatelj Dalibor Matanić naglasio je kako je predstava EGZORCIZAM veoma hrabre tematike te da joj je glavni cilj predstaviti Istarsko narodno kazalište i u internacionalnom segmentu. Mladoj glumici Niki Ivančić (21 god.) ovo je prvi veliki projekt na kojem je radila. U EGZORCIZMU joj je pripala čast igrati glavnu ulogu, a rekla je kako joj je ovo bilo predivno iskustvo, da je proces razvoja same predstave bio odličan te da je imala priliku raditi s najboljom ekipom na čemu je jako zahvalna. Mladi glumac Marko Braić, tek diplomirani ove godine u Sarajevu, naglasio je kako je Dalibor Matanić veliki kreativac zbog čega je uživao raditi na predstavi te je, poput Nike, neizmjerno zahvalan na ovakvoj prilici. Heleni Minić Matanić ovo je prvi projekt nakon dvogodišnje pauze i kako kaže, bez obzira koliko je bilo naporno i izazovno, jako je sretna zbog Matanićeva pristupa cijelom projektu i glumcima. "Dalibor Matanić, osim što nas glumački pomakne, pomakne nas i kao ljude. Uvijek nas gura u prvi plan i svi dišemo kao jedan organizam." Senka Bulić naglasila je kako pomno bira s kojim će autorima raditi, a s Matanićem obožava surađivati zbog njegovog kreativnog duha koji joj dopušta slobodu u kojoj voli stvarati. Lana Gojak i Janko Popović Volarić složili su se oko jednog: publika će se zaista moći poistovjetiti s idejom predstave te će si postavljati mnoga pitanja. Svatko će se moći zagledati duboko u sebe, pobijediti strahove i prepoznati pobjednika u sebi samome.
Zaključujemo riječima Dalibora Matanića:" Jedino pred čim je sotona nemoćan je čovjekova sposobnost da na kraju dana bude malo humano stvorenje koje je svojim vlastitim pročišćenjem pomaknulo ovu planetu korak bliže ka svjetlu."