Novosti

19/10/2016

Akcija poticanja čitanja "Čitam 100 na sat"

U petak, 21. listopada 2016. od 10 do 12.30 sati Gradska knjižnica i čitaonica Pula organizira maraton čitanja knjiga naglas pod nazivom "Čitaj 100 na sat!" u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je promicanja knjige i čitanja koja se obilježava od 15. listopada do 15. studenog. Na cijelom području Republike Hrvatske, u školama, vrtićima, knjižnicama i ostalim javnim prostorima svake se godine provodi jednodnevna akcija čitanja naglas s ciljem popularizacije čitanja. Kako bi sugrađanima još više približili knjigu i čitanje,odlučeno je da se za maraton čitanja naglas odaberu poezije hrvatskihpjesnikinja i pjesnika.

Čitateljski maraton "Čitaj 100 na sat" bit će održan od 10 do 12.30 sati, u petak, 21. listopada 2016. na pet lokacija u centru grada (Središnja knjižnica, Giardini, Trg Portarata, Danteov trg, Forum, Središnja knjižnica). U programu sudjeluju učenici Gimnazije Pula i Osnovne škole Centar, polaznici Dječjeg vrtića Rin Tin Tin, korisnici Centra za inkluziju i podršku u zajednici Pula, Dramski studio Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula te gost iz Brazila Gregorio Bačić koji će čitati i recitirati stihove na hrvatskom i talijanskom
jeziku, odnosno dijalektima, čime se njeguje i promiče dvojezičnost naše
županije.