Novosti

27/10/2016

Održano gradsko natjecanje u čitanju naglas

Ivor Muješić i Andrea Lukić pobjednici su ovogodišnjeg gradskog natjecanja u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole koje je održano u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula 27. listopada 2016.
U Mjesecu hrvatske knjige, nacionalnoj manifestaciji koja se održava od 15. listopada do 15. studenog, Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Narodna knjižnica i čitaonica "Vlado Gotovac" Sisak organizirala je 4. Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole. Gradska knjižnica i čitaonica Pula, kao županijska matična knjižnica, priključila se organiziranjem gradskog i županijskog natjecanja u čitanju naglas.
Sudionici su se natjecali u dvije starosne kategorije: mlađa (učenici 3., 4. i 5. razreda) i starija (učenici 6., 7. i 8. razreda), te su predstavili knjigu po vlastitom izboru, uz preporuku učitelja mentora, školskog ili dječjeg knjižničara, a u obzir su uzeta prozna djela hrvatske i strane književnosti primjerena uzrastu natjecatelja.
Na ovogodišnje gradsko natjecanje u čitanju naglas prijavljeno je ukupno 15 učenika (10 u mlađoj i 5 u starijoj kategoriji), koje je pripremilo 14 mentora.