Novosti

09/11/2016

Grad Pula u humanitarnoj akciji "Jedna za druge"

Grad Pula s ponosom se priključio hvalevrijednoj humanitarnoj akciji "Jedna za druge" koju sedmu godinu za redom provodi udruga "Naš san, njihov osmijeh" s ciljem prikupljanja što veće količine namirnica i higijenskih sredstava socijalno ugroženim obiteljima.

Humanitarna akcija odvija se na bazi jedan čovjek - jedan proizvod te će tako djelatnici Grada Pule  prikupljati namirnice i higijenska sredstva u za to postavljene kutije u Komunalnoj palači sve do okončanja akcije, odnosno do 16. prosinca ove godine.

Udruga "Naš san, njihov osmijeh" trenutno pomaže 400-tinjak obitelji na području Istarske županije, a u više od šest godina djelovanja organizirala je i sprovela 50-ak humanitarnih akcija na temelju kojih je prikupljeno oko 50 tona namirnica i pomognuto je preko tisuću obitelji. Za svoj nesebičan rad i doprinos humanitarnom radu, udruga je 2012. godine dobila i posebno priznanje Grada Pule, a u rujnu ove godine Grad je udruzi dodijelio i adekvatni poslovni prostor na adresi Koparska 52.

Uključenjem u humanitarnu akciju "Jedna za druge" Grad Pula potvrđuje svoj status društveno odgovornog grada koji na dobrovoljnoj osnovi doprinosi boljem društvu u cijelini.