Novosti

10/11/2016

Učenici Medicinske škole posjetili izložbu u ECMR

Učenici Medicinske škole danas su posjetili Gradsku knjižnicu i čitaonicu Pula, Muzejsko-galerijski prostor Sveta srca i  Europski centar za mir i razvoj u kojem do 12. studenog traje izložba Izbjeglice, crnogorskog umjetnika Luke Lagatora. Pod stručnim vodstvom Aleksandra Taušana, predstavnika Zajednice Crnogoraca Pule, učenicima je predstavljen život i djelo višestruko nagrađivanog umjetntka Luke Lagatora. Učenici su razgledali izloženje karikature koje prikazuju probleme današnjice i s kojima se i oni sami susreću pa im je utoliko izložba bila zanimljivija i edukativnog karaktera.  
Profesorica Kristina Majer izjavila je da su posjeti izložbama, manifestacijama i ustanovama u kulturi sastavni dio vježbi kojima se učenicima želi približiti kulturne sadržaje i na takav način stvoriti interes od ranih dobnih uzrasta. Cilj joj je motivirati mlade da jednog dana postanu aktivna kulturna publika te da redovito prate kulturnu ponudu u gradu.

Povećanje publike i interesa kod mladih za praćenjem kulturnih događaja dio je Strategije razvoja kulture Grada Pule od 2014. - 2020. godine.