Novosti

10/11/2016

Veleposlanik Mađarske Jà³zsef Zoltà¡n Magyar u radnom posjetu Puli

Veleposlanik Mađarske u Republici Hrvatskoj Jà³zsef Zoltà¡n Magyar danas je po prvi puta službeno posjetio Grad Pulu kako bi s gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem razgovarao o potencijalnoj gospodarskoj suradnji.  

Uz riječi dobrodošlice i upoznavanje s  bogatom poviješću Pule, mađarskom je veleposlaniku gradonačelnik predstavio i veliki gospodarski potencijal Pule i Istre. "Naša odlična geografska lokacija omogućila nam je bolju gospodarsku povezanost sa srednjeeuropskim državama, što je svakako bio i veliki potencijal za razvoj turizma. Osim toga, takva nam je lokacija kroz povijest omogućila i veliki dolazak stanovništva, među kojima i Mađara, jedne od službenih pulskih manjina. Za dodatan razvoj turizma i potpuno ostvarenje naših prioriteta, potreban je nastavak izgradnje pripadajuće infrastrukture, što ponekad predstavlja i izazov", naglasio je Miletić.

Mađarski veleposlanik Jà³zsef Zoltà¡n Magyar zahvalio se na srdačnom prijemu te naglasio kako je napredak Pule i cijele Istre očigledan te kako je Mađarska prijatelj na zajedničkom putu razvoja.

Predmet razgovora bila je i mogućnost realizacije postavljanja spomen-ploče poginulim mađarskim mornarima na Mornaričkom groblju, kao i gostovanje izuzetno popularne mađarske opere u pulskoj Areni.

Miletić je za kraj izrazio zadovoljstvo što se razgovaralo upravo o konkretnim prijedlozima i projektima koji se, zajedničkim naporima u skoroj budućnosti, mogu realizirati.