Novosti

24/11/2016

Savjet mladih sudjeluje u akciji udruge Naš san njihov osmijeh

Savjet mladih Grada Pule održao je ovog utorka u Gradskoj palači 23. sjednicu na kojoj se raspravljalo o planu aktivnosti do kraja tekuće godine. Plan je u sklopu mjeseca borbe protiv ovisnosti organizirati predavanje u suradnji s MUPom Pula na temu Ovisnosti i mladi kako bi se mlade upozorilo na važnost očuvanja tjelesnog i mentalnog zdravlja.
Također, održat će se info dan Lokalnog programa za mlade Grada Pule na kojem će se predstaviti sadržaj prvog strateškog dokumenta za mlade. U stvaranju Lokalnog programa sudjelovali su mladi s područja Pule u dobi od 15 do 30 godine i osobe s dugogodišnjim iskustvom u radu s mladima, kao i svi dionici s lokalnog područja koji sudjeluju u kreiranju programa, manifestacija i projekata od interesa za mlade.
Članovi Savjeta raspravljali su i o odlasku predstavnika na Nacionalnu konferenciju za mlade u Karlovac koje se tradicionalno održava početkom prosinca. Ove godina, Savjet mladih Grada Pule, na trodnevnoj konferenciji, predstavljat će Ismet Muhić.
Predsjednica Sara Bužleta izvijestila je članove Savjeta o zaključcima Konferencije za mlade "Koraci do uspješne politike za  mlade u lokalnoj zajednici", koja se 18. studenog održala u Europskom centru za mir i razvoj.
Na kraju sjednice, članovi Savjeta mladih skupili su dobrovoljne donacije za udrugu Naš san njihov osmijeh i pozivaju sve mlade da se uključe u akciju prikupljanja namirnica za potrebite, socijalno ugrožene obitelji.