Novosti

05/12/2016

Predstavljene mogućnosti lokalnog i međunarodnog volontiranja mladih

Danas su u Komunalnoj palači u Puli povodom Međunarodnog dana volontera predstavljene mogućnosti lokalnog i međunarodnog volontiranja mladih.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović srdačno je pozdravila okupljene srednjoškolce i studente istaknuvši kako volontiranje obogaćuje čovjeka te uvelike pomaže u pravilnom razvoju mladih i njihovoj izraženijoj aktivaciji u društvu. "Osoba koja volontira mora taj posao raditi sa zadovoljstvom čime uvelike doprinosi lokalnoj zajednici, a zauzvrat unaprjeđuje svoj profesionalni razvoj." - kazala je Krizmanić Marjanović.

Svoj su rad i mogućnost volontiranja predstavili Volonterski centar Istra, kao i udruga ZUM, Naš san njihov osmijeh i Društvo distrofičara Istre te Gradsko društvo Crvenog križa Pula i javna ustanova Pula Film Festival. Zaključak predstavljanja i rasprave koja je potom usljedila, svakako je poruka da zapravo i nije bitno koliko se sati volontira već da se ono ostvaruje od srca i uz puno predanosti i ljubavi.

Predstavljanje mogućnosti volontiranja mladih organizirano je u okviru projekta Volonterskog centra Istra i partnera pod nazivom "Volontiranjem do sebe i drugih", u suradnji sa Gradom Pulom i Savjetom mladih Grada Pule, a na predstavljanju su sudjelovali srednjoškolci iz Medicinske i Strukovne škole te studenti Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, sveučilišnog studija kulture i turizma.