Novosti

06/12/2016

Premjera "Malog princa" danas u INK

Premijera božićne produkcije za djecu, predstave "Mali princ" koja će se danas u 18.00 sati održati u Istarskom narodnom kazalištu temelji se na već svima znanoj priči o odnosu dječjeg svijeta i svijeta odraslih. Mali princ postavlja nam najteže (a možda i najlakše) pitanje: ŠTO JE TO DOISTA VAŽNO? S tim pitanjem započinjemo naše putovanje, pozivajući vas da nam se pridružite u potrazi za odgovorima.

"Jako sam ponosna. Prosinačke su predstave postale zaštitni znak INK-a. U vrijeme kad je sve usmjereno ka blještavilu  izvanjskog, ova nam predstava donosi pogled "unutra", u sebe i to je njena najveća vrijednost", izjavila je ravnateljica Istarskog narodnog kazališta Gordana Jeromela Kaić

Redateljica predstave, Renata Carola Gatica kazala je kako se zahvaljuje Svemiru što joj je posložio apsolutno sve karte kako bi se ova predstava mogla realizirati u Puli. "Radila sam po cijeloj Hrvatskoj, ali ovakvu energiju djece doživjela sam samo tu, u Puli. Ova predstava nije moja, ovo je predstava svih nas jer su svi imali pravo predložiti nešto novo, svi smo zajedno stvarali ovu priču. Zato je ova predstava posebna", navela je redateljica.

Sa istim žarom o predstavi je govorila i Ivana čula, dramaturginja i koautorica glazbe. Privilegija je što priču mogu ispričati upravo djeca koja nas odrasle podsjećaju tko smo zaista. Glazba prati jednostavnost teksta, ima dubinu i pouku, a prisutna je i filozofska dimenzija teksta koja je izbačena radi potrebe predstave.

U ulozi zmije pojavljuje se Andrea Gotovina, Frano Novljan je tu u ulozi kralja i poslovnog čovjeka, dok uobraženku igra Lara Živolić, Avijatičara Darko Japelj, Malog princa Mark Marić, Ružu Saša Marković i Ema Vještica, a tu su i preostali članovi Dramskog studija.

Reprize predstave su na rasporedu od 7. do 19. prosinca.