Novosti

16/12/2016

Otvoren 12. Simpozij distrofičara Istre

Danas je u pulskom hotelu Park Plaza Histria svečano otvoren 12. Simpozij distrofičara Istre pod nazivom "Psihosocijalna potpora osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima". Čast da otvori simpozij pripala je gradonačelniku Pule Borisu Miletiću koji je pohvalio predan trud i nesebičan angažman svih u Društvu distrofičara Istre. "Ovaj simpozij predstavlja jednu lijepu tradiciju koja progovara o pitanjima i izazovima s kojima se svakodnevno susreću osobe s invaliditetom" kazao je gradonačelnik nadodavši kako će Grad uvijek rado biti partner Društvu koje kroz svoje brojne aktivnosti na jedan plemenit način toliko brine o svojim sugrađanima.

Zamjenica župana  Istarske županije Giuseppina Rajko uz pohvale na organizaciji Simpozija uputila je riječi zahvale svima koji sudjeluju u radu Društva.

"Osnovni cilj simpozija je pružanje potpore u socijalizaciji i integraciji osoba s invaliditetom te njihovim obiteljima" u svom uvodnom obraćanju kazao je predsjednik Društva distrofičara Istre Josip Brkljača.

Riječ je o simpoziju koji okuplja preko 200 sudionika, među kojima su brojni eminentni zdravstveni stručnjaci, predstavnici svih Domova zdravlja IŽ, predstavnici medicinskih centara i Centara socijalne skrbi te udruga osoba s invaliditetom.

Nakon svečanosti otvorenja, simpozij je nastavljen predavanjima o temama koje se tiču problema i izazova s kojima se osobe s invaliditetom i njihove obitelji susreću. Ujedno, bila je to prilika za razmjenu iskustava i dodatnu edukaciju o potrebama, specifičnostima, dijagnozama i rehabilitaciji osoba s invaliditetom.

Ovogodišnji simpozij održava se pod pokroviteljstvom Istarske županije, Grada Pule i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu skrb.