Novosti

21/12/2016

Zamjenica gradonačelnika sudjelovala na predblagdanskom susretu poslovnih žena

U Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Pula danas je održan tradicionalni predblagdanski susret poslovnih žena na kojemu su uz predsjednicu HGK-ŽK Pula Jasnu Jaklin Majetić, nazočile i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, zamjenice župana Viviana Benussi i Giuseppina Rajko, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordanu Deranja te brojne uspješne i nagrađivane poslovne žene.

Svima njima dobrodošlicu ispred HGK - ŽK Pula zaželjela je Jaklin Majetić koja je ovu priliku iskoristila kako bi istaknula bitnost uloge žene u gospodarstvu, ali i drugim sektorima. "Među ovih stotinjak žena koje us e danas okupile nalazi se njih 15 koje su u zadnjih mjesec dana dobile značajna priznanja za poslovni uspjeh" navela je Jaklin Majetić pritom izdvojivši ih poimenice. Riječ je o glazbenici Samanti Stell koja je nagrađena Istrijanom, kapetanici Lučke uprave Dolores Brenko - Škerjanc kao prvu ženu na toj funkciji, Tatjani Merkl nagrađenoj za promicanje zborskog pjevanja u svijetu, Ivani Legović za osvojeno zlato za vrhunsku kozmetiku u Hong Kongu, Nataši Ravnić Gašparini za nagrađenu luksuznu vilu za odmor, te Aleksandri Pekici kao prvoj pratilji najuzornije seoske žene.

Puno uspjeha na privatnom i poslovnom polju u nadolazećoj 2017. godini prisutnima je zaželjela zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci. Na riječi zamjenice nadovezala se Viviana Benussi koja je kazala kako je umrežavanje žena ključ njihovog napredovanja i uspjeha.

Za riječ se obratila i Gordana Deranja koja je u 2017. godini najavila borbu za ravnopravnost i izjednačavanje plača muškaraca i žena.