Novosti

08/03/2017

Pulski gradonačelnik Boris Miletić svim pripadnicama nježnijeg spola čestitao Dan žena

Povodom Međunarodnog dana žena, danas je u pulskoj Čitaonici kluba umirovljenika održan prigodni program na kojemu je sudjelovao i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je svim pripadnicama nježnijeg spola čestitao njihov dan.

"Odnos prema ženama najbolji je pokazatelj razvijenosti svake sredine i drago mi je da u našoj Puli i Istri ravnopravno gradimo zajedničku budućnost. Zaštita prava žena, tolerancija i multietničnost vrijednosti su kojima se ponosimo i zahvaljujući kojima možemo svima biti primjer svima", kazao je Miletić i svim ženama čestitao njihov dan. Na kraju susreta, pulski je gradonačelnik zajedno s pročelnikom Ureda Grada Aleksandrom Matićem svim ženama poklonio i prigodno proljetno cvijeće.

U sklopu obilježavanja Dana žena nastupio je opatijski glazbenik David Danijel koji je izveo "Io che amo solo te" Sergia Endriga i ostale popularne evergreene.

Međunarodni dan žena diljem svijeta obilježava se na današnji dan i simbolizira povijest borbe za ženks aprava, kao što su pravo glasa i pravo na rad. Ideja za obilježavanjem Međunarodnog dana žena pojavila se početkom 20. stoljeća, a povezana je s prosvjedima žena zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća zaposlenih u industriji odjeće i tekstila 8. ožujka 1857. godine u New Yorku te 1908. godine kada je 15 tisuća žena na ulicama New Yorka tražilo kraće radno vrijeme, bolje plaće i pravo glasa.