Novosti

09/03/2017

Predstava "Djevojačka večer" humanitarno za Klub žena liječenih od karcinoma dojke GEA

Humanitarna izvedba predstave "Djevojačka večer" u sklopu koje će se prikupljati donacija za Klub žena liječenih od karcinoma dojke GEA najavljena je danas u INK Gradskom kazalištu Pula. Na predstavljanju ove nesvakidašnje sinergije Istarskog narodnog kazališta, Grada Pule i udruge Gea nazočili su gradonačelnik Boris Miletić, ravnateljica Gordana Jeromela Kaić u pratnji glumaca predstave te ispred Gea-e predsjednica Ljiljana Vojnić, potpredsjednica Branka Mandelović Rajko i tajnica Majda Petelin.

Podršku ovoj hvale vrijednoj inicijativi odmah na početku izrazio je gradonačelnik Pule Boris Miletić pritom kazavši kako je ovo izuzetno dobra prilika da se dio sredstava vrati zajednici. "Grad Pula, kao društveno odgovorna javna uprava, usmjerava i potiče sve ustanove kojima je osnivač ka društveno odgovornom ponašanju" kazao je gradonačelnik Pule nadodavši kako je ova humanitarna priča pozitivan primjer koji treba slijediti. Ujedno, gradonačelnik je posebno istaknuo važnost preventive i ranog otkrivanja bolesti. "Budimo samosvjesni i brinimo o svome zdravlju" poručio je Miletić.

"Odlučili smo sav prihod od prodaje ulaznica naše uspješnice, hit predstave Djevojačka večer donirati Klubu žena liječenih od karcinoma dojke Gea" istaknula je Jeromela Kaić. Riječ je o predstavi koja se bavi ženskim pitanjima, stoga je logično odlučeno da se sredstva doniraju upravo udruzi koja se brine o zdravlju žena. Na taj način svi zajedno podižemo svijest o zdravlju, učimo o empatiji i dajemo svoj doprinos u promociji prevencije, dodala je Jeromela Kaić.

Predsjednica Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea zahvalila Gradu Puli i Istarskom narodnom kazalištu na moralnoj i novčanoj podršci. "Hvala što ste prepoznali vrijednost rada i potrebe naše udruge koja okuplja preko 180 članica" kazala je Vojnić nadodavši kako će sredstva utrošiti na brojne aktivnosti koje provodi te za rad Udruge. Aktivnosti Gea-e, koja je osnovana na inicijativu Lige protiv raka 1997. godine, usmjerene su na pružanje psihosocijalne pomoći ženama oboljelim od raka dojke, podizanje svijesti stanovništva o važnosti prevencije i ranom otkrivanju raka, pružanje kvalitetne postoperativne rehabilitacije liječenih žena te humanitarne akcije. Na jednu takvu, Dan narcisa, koji će se održati 25. ožujka na pulskoj tržnici sve zainteresirane pozvala je potpredsjednica Mandelović Rajko.

Na konferenciji za medije nazočili su i glumci, Valter Roša, Marko Braić i Rade Radolović koji su jednoglasno podržali ovu humanitarnu inicijativu. Predstava Djevojačka večer do sada je izvedena 10 puta, a pogledalo ju je gotovo pet tisuća ljudi.