Novosti

10/03/2017

Info dani za udruge u Puli

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva i ove godine, od 13. do 16. ožujka, održat će Info dane koji su namijenjeni svim organizacijama civilnog društva, javnim i privatnim ustanovama, jedinicama lokalne i regionalne uprave i samouprave, te ostalim zainteresiranima. Cilj im je informirati o aktualnim temama i novostima iz područja civilnog društva, educirati sve zainteresirane te stvarati partnerstva i nove razvojne prilike.

Na Info danima ove će se godine obraditi nekoliko zanimljivih tema, između ostalog Edukacija o društvenom poduzetništvu i edukacija vezana uz program Erasmus+ za obrazovne institucije i udruge. Prvi dan Info dana 2017 rezerviran je za Okrugli stol: "Civilno društvo - jedan od temelja razvoja naših zajednica" i prezentaciju dostupnih natječaja za udruge.

U suradnji sa Studentskim centrom Pula, drugog dana, u utorak 14. ožujka održat će se "ABCda" početnička edukacija za udruge na kojoj će biti predstavljene osnove za sve one koji su tek zakoračili u svijet udruga, za početnike i novopridošle članove udruga te za građane koji su tek u fazi stvaranja udruge.

Edukacija o društvenom poduzetništvu koja će biti održana u srijedu 15. ožujka, organizirana je u suradnji s Istarskom razvojnom agencijom Ida d.o.o. te Europe Direct uredom u Puli, a predavač Teo Petričević dugogodišnji je direktor ACT Grupe, vodećeg primjera društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i regiji.

Zadnji dan Info dana posvećen je projektnim mogućnostima obrazovnih ustanova te umrežavanju ustanova i udruga u projektima na području obrazovanja. Spomenuto predavanje održat će se u suradnji s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile.

Zaklada će tom prilikom predstaviti tekuće projekte i njihove rezultate te dostupne natječaje za ovo specifično područje. Prijave za aktivnosti moguće su do 12. ožujka 2017. godine putem Google obrasca:

https://goo.gl/forms/lwt8s34iymPSz4BM2 ili  direktno na e-mail Zaklade zaklada@civilnodrustvo-istra.hr.

Program Info dana možete pogledati ovdje.