Novosti

25/03/2017

Humanitarna akcija Dan narcisa na gradskoj tržnici

Jutros je na gradskoj tržnici u organizaciji Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula održana humanitarna akcija Dan narcisa 2017. s ciljem senzibiliziranja građana i prikupljanja sredstava za borbu protiv ove teške bolesti.

Tim je povodom pulski gradonačelnik Boris Miletić Klubu žena liječenih od karcinoma dojke Gea uručio vrijedan ček od 22.000,00 kuna koji je prikupljen od prodanih ulaznica za humanitarnu izvedbu predstave Djevojačka večer u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula. "Rano otkrivanje i prevencija izuzetno je bitno za izlječenje te smatram kako je dužnost svih nas, koji smo na određenim javnim funkcijama, učiniti sve što možemo da poboljšamo edukaciju i financijski pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. Stoga se posebno zahvaljujem glumicama i glumcima INK-a koji su donirali veliki iznos Udruzi Gea." - kazao je Miletić poručivši kako su Puležani i Puležanke uvijek spremni odvojiti dio svojih sredstava za humanitarne akcije što su danas još jednom pokazali.

Osim gradonačelnika u humanitarnoj akciji su sudjelovali i istarski župan Valter Flego, zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek i pročelnica Upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber. Građani su se kupnjom proljetnog cvijeća, posebno narcisa, u velikom broju pridružili ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji.