Novosti

29/03/2017

Objavljeni rezultati poziva za financiranje programa udruga u kulturi

Nakon što su objavljeni rezultati po prvom Pozivu za predlaganje programa u kulturi za 2017. godinu, danas su objavljeni i rezultati drugog Poziva iz djelokruga Upravnog odjela za kutluru.

Naime, Grad Pula dana 30. prosinca 2016. godine objavio je Javni poziv za financiranje programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Pule i to na mrežnim stranicama Grada Pule te u dnevnom glasilu „Glas Istre“. Pravo prijave za financijsku podršku programima, projektima, manifestacijama i aktivnostima koji doprinose razvoju prioritetnih područja iz Javnog poziva imale su udruge.

Po isteku roka za dostavu programa i projekata po javnom pozivu na temelju članka 24. Pravilnika Povjerenstvo za pripremu i provedbu postupka te provjeru ispunjavanja propisanih (formalnih) uvjeta prijava podnesenih po raspisanom javnom pozivu za dodjelu financijskih sredstava udrugama pristupilo je postupku ocjenjivanja ispunjavanja propisanih (formalnih) uvjeta poziva. Za prijave koje nisu ispunile propisane (formalne) uvjete javnog poziva Povjerenstvo je donijelo Odluku o odbijanju prijava iz razloga neispunjavanja uvjeta.

Prijave koje su ispunile propisane (formalne) uvjete javnog poziva upućene su na ocjenjivanje kulturnim vijećima. Na temelju prijedloga svih kulturnih vijeća koja su ocjenjivala prijavljene programe donesena  je Odluka o dodjeli financijskih sredstava za finaciranje programa i projekta od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Pule za 2017. godinu iz djelokruga Upravnog odjela za kulturu.