Novosti

30/03/2017

Turističke zajednice južne Istre organiziraju biciklijade „Jug na dva kotača“

Turističke zajednice južne Istre, a radi se o turističkim zajednicama Pule, Vodnjana, Medulina, Fažane, Ližnjana, Marčane i Barbana organiziraju šest biciklijada namijenjenih popularizaciji biciklizma i prezentaciji biciklističkih staza južne Istre. Biciklijade su namijenjene svim uzrastima, a želja nam je da se okupe cijele obitelji. Dužina staza je između 20-25 kilometara i nisu tehnički zahtjevne.

Ova vrsta biciklijada prvi je puta održana 2015. godine pod nazivom „Jug na dva kotača“, tako da ove godine ide treće izdanje iste. Vrlo smo zadovoljni dosadašnjim odazivom, sveukupno je na na biciklijadama prošle godine sudjelovalo oko 500 biciklista, a svakako valja reći da smo zabilježili najstarijeg koji je brojao 76 godina, a i najmlađeg koji je stigao sa svojim roditeljima, a imao je samo jednu godinu. Na svakoj od biciklijada sudjelovalo je u prosjeku oko 250 biciklista.

Organizacijom biciklijada želimo potaknuti druženje, zabavu, sport, rekreaciju naših sugrađana, ali i zainteresiranih gostiju. Vjerujemo da znate da zaista velik broj turista koji borave u Južnoj Istri, često posjećuje biciklističke staze. Kako bismo se zaista ugodno zabavljali nakon svake biciklijade organizirali smo druženje uz marendu, i to nije sve prilikom prijave na prvoj biciklijadi, koja će biti održana 15. travnja u Medulinu, sudionici će dobiti kartončić na kojem će za svako sudjelovanje na jednoj od biciklijada dobiti pečat. Oni koji će sudjelovati na četiri ili više biciklijada, na završnoj će biciklijadi u Puli, sudjelovati i u tomboli na kojoj mogu osvojiti jednu od vrijednih nagrada, a glavna je nagrada bon u iznosu od tri tisuće kuna.  Svi oni koji na biciklijadu dođu četiri ili više puta dobit će kao dar majicu s logom manifestacije.

Želim još jednom naglasiti prva biciklijada 15. travnja startat će s rive u Medulinu (parkiralište ispred ulaza u autokamp Medulin), on line prijave primaju se na www.medulinriviera.infoili prije početka starta svake biciklijade.

U subotu, 15. travnja u Medulinu, prijave će početi u 9 h, a previđeni start biciklijade je u 10 h. Ukupna dužina staze je 25 km i gotovo u cijeloj dužini staza prolazi uz more. Biciklijada započinje kružnom vožnjom kroz autokamp Medulin, nastavlja se uz more prema kampu Kažela i Marleri, a završava vožnjom po poluotoku Vižula i medulinskom rivom.

Datumi održavanja ostalih biciklijada su:

30. travanja: Fažana, riva, parkiralište kod Badela, prijave: 14 h, start: 15 h

20. svibnja: Vodnjan, park Kažuna (kružni tok za Bale), prijave: 16 h, start 17h

17. lipnja: Šišan, ispred crkve, prijave: 15 h, start: 16 h

16. rujna: Divšići, školsko igralište, prijave: 9 h; start 10 h

1. kolovoza Pula, tvrđava na Verudeli (ex terasa Verudela) , prijave: 9h, start : 10,30 h

U slučaju kiše biciklijade će se održati za 7 dana.

Suorganizatori manifestacije „Jug na dva kotača“ su  BK Pula, Bike Spirit, KBBXS Adrenalina, BK Fažana, DSRIK Šišan. Sponzori „Juga na dva kotača“ su B.R.B. Sport, Malupe, Bike Peroj, a naš je partner  Arenaturist.  Sponzori nagradne igre su B.R.B: Sport i Malupe, dućani sportske opreme.