Novosti

31/03/2017

Pješačka manifestacija „Hoditi i zdravi biti“ 8. travnja u sedam istarskih gradova

U prostorijama Zavoda za javno zdravstvo IŽ danas su najavljene dvije javnozdravstvene manifestacije, pješačka akcija „Hoditi i zdravi biti“ koja će se održati 8. travnja u sedam istarskih gradova te konferencija „Zajedno s Vama do zdravlja“ koja je zakazana za 6. travanj u Umagu.

„Riječ je o jedinstvenom primjeru suradnje sedam istarskih gradova, Istarske županije te Zavoda za javno zdravstvo koji zajedničkim snagama koordiniraju i organiziraju ovu tradicionalnu manifestaciju četvrti put zaredom“ istaknuo je uvodno ravnatelj Zavoda Aleksandar Stojanović. Cilj je istodobno promovirati zdravi stil života i tjelesne aktivnosti, kao i predstaviti primjere dobre prakse lokalne sredine, dodao je Stojanović.

Pješačenje će se istodobno održati u Puli, Pazinu, Labinu, Umagu, Buzetu, Rovinju i Poreču, a program i niz aktivnosti koje će se u pojedinim gradovima tog dana održavati ovim putem su prezentirali predstavnici sedam gradova među kojima i zamjenica gradonačelnika Pule.

„Grad Pula će se i ove godine priključiti manifestaciji koja starta 8. travnja u 10.00 sati u Ulici Veruda (ispod Doma Alfredo Štiglić), a hodat će se ruta preko Splendida i Zlatnih stijena, duž Verudele do Bunarine gdje će za sve sudionike biti organizirane zdrave marende“ navela je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci nadodavši kako će se ovim putem dijeliti informativni materijali o važnosti prevencije i zdravog načina života. „Ova manifestacija je prilika da se još jednom ukaže na važnost bavljenja sportom ili bilo kojim vidom tjelesne aktivnosti, jer kretanje predstavlja i jedan vid prevencije“ zaključno je kazala Puh Belci nadodavši kako Grad Pula već niz godina provodi raznolike preventivno zdravstvene i sportske programe te na taj način osigurava svojim sugrađanima temelj za zdravi način života.

Kako je prošlogodišnja manifestacija bila iznimno dobro posječena, s preko 2000 hodaća u sedam gradova, organizatori pozivaju sve da se odazovu i učine nešto dobro za svoje zdravlje.