Novosti

10/04/2017

Predstavljen nosač zvuka i knjižica “SAM ČULAAA!!!”

U pulskoj Čitaonici kluba umirovljenika danas je predstavljen novi nosač zvuka i prigodna knjižica pod nazivom "SAM ČULAAA!!! Četvrt stoljeća Šjore Špije", popularne radijske voditeljice satirične emisije Šjora Špija koja se godinama emitira na valovima radio Pule. Uz urednicu Ivonu Orlić te pročelnika upravnog odjela za kulturu Istarske županije Vladimira Torbicu, predstavljanju su danas nazočili glavni urednik Radio Pule Bruno Krajcar te gradonačelnik Pule Boris Miletić i istarski župan Valter Flego.

„Za zdrav život potrebna je zdrava satira koja nam daje jedan zanimljiv i duhovit pogled na događaje iz javnog života. Pozdravljam inicijativu da se 25 godina rada neumorne Šjore Špije trajno sačuva i čestitke svima koji su radili na tome. Šjora Špija sasvim otvoreno i razumljivo govori o našim umirovljenicima i njihovim problemima zbog čega je tijekom svih ovih godina postala njihov prepoznatljiv glas“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Čestitkama se pridružio i istarski župan Valter Flego koji je dodao da je Šjora Špija izuzetno osviještena i aktivna te kako o temama koje zanimaju umirovljenike, progovara na različitim istarskim dijalektima.

U predgovoru knjižice, Drago Orlić napisao je da je "Šjora Špija" radio Pule duhovni, politički, kulturni i informativni fenomen Istre. Špija je postala prva građanka Poluotoka, simbol vjere u pravicu, Pravednica, La Pasionaria, pokret otpora, institucija... Odušak je onih koje život ne mazi, prevarenih, a nadasve umirovljenika, penzića, kojima je prvenstveno namijenjena emisija, no slušaju je sve. Itekako je slušaju! U subotu u 12 sati svi su Istrani pod istim kišobranom.